Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Dombrovskis: jautājums par PVN paliek aktuāls

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ciniķis
c
Es skatos, ka tu mierini sevi ar domu:"Gan jau viss būs labi, bet ciniķim nav taisnība" Tomēr, par cik tu nespēj argumentēt savu viedokli tajā kāpēc ciniķim nav taisnība, tad acīmredzami, tu balsties iepriekš nosauktajā un ne ar ko nepamatotajā ticībā: "Gan jau viss būs labi......." tikai problēma ir tāda, ka tā tava ticība arvien vairāk un vairāk kontrastē ar apkārt notiekošo, var jau bāzt kādu laiku galvu smiltīs un teikt: "Tādiem kā ciniķis nav taisnība, tā nav objektīvā patiesība, tie ir tukšziedi", bet cik ilgi to galvu tajās smiltīs bāzīsi? Līdz laikam, kad iestāsies defolts? Vai arī pat tādā gadījumā turpināsi ticēt, ka valdība ir "uz pareizā ceļa". Tu lieliski pateici savu ticību "es neticu, ka paaugstinot PVN krītas realtīvie iekasetie nodokļi........." Ja tu būtu aktīvi sekojis tam, kas notiek, tad tu zinātu, ka pirms pāris nedēļām FM pakļautības iestāde publicēja nodokļu iekasēšanas statistiku - visvairāk nodokļu ieņēmumi kritās tieši tajās pozīcijās, kuras tika paaugstinātas. Tādas ir oficiālās ziņas, bet tu tici, nevis zini, ka PVN paaugstināšana neietekmē nodokļu iekasēšanu. Ja tu nezināji efektu ko dod PVN paaugstināšana, tad īsi paskaidrošu - tā sadārdzina preču un pakalpojumu cenas. Es tev ieteiktu neņemt veinu preci - piem. maizi un teikt - sīkums, tā sadardzinājās par 2-3 santīmiem, es tev ieteiktu ņemt visu preču un pakalpojumu klāstu un izrēķināt cik kopumā tev sadardzināsies dzīve. Vienkārši saskaiti santīmu pie santīma, katrai precei ko tu pērc un pie tavas krītošās algas izrādīsies, ka tev no daudz kā jāsāk atteikties, bet uzņēmumi pie kuriem tu un simtiem citu cilvēku vairs neies bankrotēs un atlaidīs cilvēkus un tādu uzņēmumu būs ļaoti daudz. Finālā tas viss atspoguļosies IKP un ieņēmumu rādītājos, kas arī bija redzams pirmajā ceturksnī. Tā, ka sāc pētīt situāciju, ar pliku ticību "gan jau viss būs labi" nekas tā vienkārši pats no sevis labi nebūs.
puisis no laukiem
p
forshie un ciniki ir galiigi nedraudziigi ar objektiivo patiesiibu un vinju komenti ir tukshziedi.
puisis no laukiem
p
Kaada shkjirba -cik santiimus mees atmetam kopeejai kasei peerkot savam vajadziibaam preces. shtatu samazinaashana paarvaldee ir noteikti jaaizdara jau tuvaakajaa laikaa,bet uz nodoklju ienaakumiem tam buus plus,miinus neliela ietekme.
puisis no laukiem
p
PVN nodoklja palielinaashana praktiski ir maz juutama.Apgroziijums samazinaas nejau PVN nodoklja deelj,bet cilveeki saak iepirkties apdomiigaak un vispaar razhotaaju un pateereetaaju rokaas ir ieveerojami mazaak naudas. Neticu,ka paaugstinot PVN kriitaas iekaseetie relatiivie nodoklji. Paaugsinaati PVN nodokli ievestaam preceem nedaudz bremzee importa pieaugumu un ja pashrazhotajaam preceem buutu kaadi aciis nekritoshi atvieglojumi ,tad mees vareetu uzlabot eksporta un importa attieciibas par labu Latvijai.
Pofigs
P
Varam iecelt Bredu Pitu par premjeru, gan jau viņš visus savaldzinās tevi ieskaitot un tad mēs visi dzīvosim laimīgi ever after, bet man liekas, ka tad tev arī kaut kas nepatiks! ;)
RēgaināsVirsotnes
R
Veiksmīgu gaidīšanu - bet to ''pastaro dienu/armagedeonu'' var nākties ilgi, ilgi gaidīt. Tā kā ir vēl iespēja pastrādāt ar paša rokām/galvu, lai ko mainītu uz labāku pusi gan savā, gan valsts dzīvē ? ! Runas ir garas par tēmām - kad būs, ja būs - darbi šodien ir konkrēti jādara, gaidīt brīnumus nav jēgas.
Zane Grīnberga
Z
Jā, principā, katra apvienošanās ilgtermiņā nesniedz vēlamo rezultātu...Padomju savienība bija bagāta ar resursiem, bet cilvēkiem nebija kur desu un banānu nopirkt, neviens nezināja kā tas izskatās, tikai bildēs...Apelsīnus, kad atveda bija jāstāv stundu rindā...:)) Principā ir jānāk jaunai ekonomikas teorijai, kaut kas starp kapitālismu un sociālismi, lai valstis pastāvētu...Arī ja paskatās, vecās filmas, labi ir tas, ko cilvēks savām rokām var izdarīt...Inovācijas visas tomēr sagandē vidi - dabu...Cilvēkam paliek vieglāk dzīvot, bet apkārtne no tā cieš...:)) Kaut kā tā...Nē, Latvija nav vāja valsts un saimniecība, ja mēs būtu patstāvīga valsts, mēs būtu daudz konkurētspējīgāka nekā Eiropas Savienībā....!! Mums nevajadzētu maksāt visādas dalības maksas ES, SVF...tiešām, pašiem jācīnas par sevi, tā kā tas ir ikdienā, jāražo to, ko var saražot - potences ir, cilvēki arī....Padomju laikos saveistas darba spēks arī šeit dzīvo...vajag likt krievus pie darba, lai rukā...!!!!
zaiga
z
Kas liedz Dombrovskim sasaukt kopā visas valsts gudrās galvas, arī Sudrabu, Karnīti un Štokenbergu, un tās gudrās sievietes, visus, un domāt ko darīt, sākt visu no nulles, no nežēlīgas nulles, bet domāt gan par visu tautu kopumā, Pašvaldību darbinieku 2000 Ls algas ir graujošs fakts, neliekas ka valstij bankrots. Kā teikt, resnie runči rullē!
Zane Grīnberga
Z
Eiropa mūs čakarē....dod tik naudu, lai cilvēki vairāk tērētu, visi ES fondi...cilvēki iegrābjas kredītos, sāk patērēt, pedāli grīdā, bet kad kredīti aptrūkstas...zaļi padzīvots, sēžam pie sasistas siles....:) Amen ! Dusmas paliek, vai tiešām neviens neko neredz, kur stūrēt valsts kuģi...? Kādi ir attīstības plāni Latvijai - kādreiz Latvija veiksmīgi eksportēja sviestu ?? Un ko tagad darām...Visu Šķēle iztirgojis, pašiem nav nekā...!!!!
forši
f
Bravo ciniķim!!!!!! Paldies un iesaku pārējiem izlasīt!
Lapsa
L
klaču līmenī dzirdēts, ka ministriju preilenes nu vairs nedabūšot 1 kg, bet 700, un nu mirstot panikas lēkmēs, pagriez, Valdiņ, i tos 700 vēl nost, kazi, nodoklis nebūs jāaiztiek. varbūt nomirs tās preilens, jo viņas taču neko citu neprot. varēs iet vietā cilvēki, kas par 400 izdarīs ātrāk un labāk mazākā satāvā, varbūt i valsts vēl paliks vietā.
ciniķis2
c
Ā, nu vēl, līdz defolatm ļoti daudz tiks klaigāts par ekonomikas atveseļošanu ar reāliem pasākumiem, bet iesaku neņemt galvā, A.Kampara plāns par valsts atbalstu uzņēmējdarbībai, prioritāro nozaru izvirzīšanu u.c. labākajā gadījumā tiks nodēvēts par protekcionismu, sliktākajā par atgriešanos pie sociālisma un "padomu paliekām", starptautiskās institūcijas tajā skaitā SVF un EK ļoti aktīvi iestāsies, "paudīs bažas" un nosodīs šo protekcionismu un attiecīgi piemēros sankcijas - naudas neaizdošanu. Aktīvākie muļķi masu medijos bļaus par brīvo konkurenci un brīvo tirgu, noēdušies tēvaiņi bļaus par to, ka Latvijai ir jāiznīcina atlikusī ražošana un lauksaimniecība un jāatrod sava "niša" un "inovācijas" ( lai netraucētu pirmās šķiras valstīm ražot un attīstīt lauksaimniecīb), "gudrīši" izteiks savas "ģeniālās" domas vēlējuma formā tipa - "Latvijai vajag gudrās galvas, kas attīstīs un izgudros tās nišas un inovācijas". Tikmēr, gaidot kamēr kāds izgudros "Nišu", kurā Latvija konkurēs un gaidot ģeniālās inovācijas idejas Latvijas iedzīvotāju vidū būs vairāk upuru un badā mirušo kā 2.pasaules kara laikā. Tā, ka nelolojiet ilūzijas, ka Latvija krīzi būs pārvarējusi: "jau rīt". Pat iedomājoties, ka Latvijā kāds izgudros ko jaunu un neredzētu ar ko varēs pelnīt, būtu naivi un absurdi domāt, ka kāda attīstītāka valsts šo ideju nesavāks par sviestmaizi un nesāks tās ražošanu ārējiem tirgiem. Naiva mums tā tauta, bet cerības uz labākiem laikiem būs tad, kad pilnībā nobruks parazītiskā globālā finanšu sistēma un valstis sāks vērt ciet robežas atklāti konfliktējot savā starpā un cīnoties par savu ekonomiku un darbavietu saglabāšanu.
Billabongs Džaps
B
jautājums par PVN paliek aktuāls JEB joprojām apsveram iespēju skriet pakaļ jau aizgājušajam vilcienam. wicked!
Andris
A
Par tiem, kas dzīvo no rokas mutē nebūtu jādomā. Jo viņiem ir nepareiza vērtību sistēma (dzīvot no rokas mutē). Un visātrāk likt viņiem atteikties no šīs nepareizās vērtību sistēmas un pieņemt kādu prātīgāku vērtību sistēmu ir praksē parādīt, ka viņu vērtību sistēma nav derīga.
Dana1
D
Par PVN. Vai nav tā, ka atkal pirmām kārtām cietīs tie, kas dzīvo "no rokas mutē", kam visa nauda aiziet ikdienas patēriņam. Savukārt no nodokļiem pasaudzēta ir tā ienākumu daļa, kas paliek pāri. Tātad...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas