Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dombrovskis pārmet ministrijām apetītes nemazināšanos

Izskatot ministriju priekšlikumus par ieņēmumu palielināšanu valsts budžetā un uzklausot nozares pārstāvju iebildumus, premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) otrdien valdības sēdē atzina, ka nākamā gada budžets jau no paša sākuma ir veidots neveiksmīgā procedūrā, vēsta aģentūra LETA.

Vairākas ministrijas uz otrdienas sēdi ir iesniegušas priekšlikumus par budžeta ieņēmumu daļas palielināšanu, taču nozares pārstāvji pret tiem iebilda. Premjers vairākkārt norādīja, ka priekšlikumi ir iesniegti kā sava veida kompensējošie pasākumi valsts budžetā, ja valdība īsteno darbaspēka nodokļu samazināšanas politiku.

Viņaprāt, daļu no ministriju iesniegtajiem priekšlikumiem varētu noraidīt, ja tiek pārskatīti plāni par darbaspēka nodokļu samazināšanu. "Atceramies, ka šajā situācijā esam nonākuši, jo ļoti aktīvi ar organizāciju atbalstu virzāmies uz darbaspēka nodokļu samazināšanu un ministrijas nav gatavas atteikties no izdevumiem. Vienīgais iemesls, kāpēc mēs to visu darām, ir tāpēc, ka forsētā veidā mazinām darbaspēka nodokļus," sacīja Dombrovskis.

Savukārt ministrijām viņš pārmet apetītes nemazināšanu izdevumu jomā. Premjers uzsvēra, ka tādā gadījumā ir jāatsakās no plāniem, ko paši ir uzstādījuši, ja valdība nav gatava koriģēt ne ieņēmumu, ne izdevumu daļu. "Mums pašreiz neiet kopā budžets. Un neiet kopā tas tāpēc, ka pirms pāris nedēļām vienojāmies, ka ir jāiztērē 60 miljoni latu darbaspēka nodokļu mazināšanai," skaidroja valdības vadītājs.

Aizrādījumi par nevēlēšanos mazināt izdevumus no premjera izskanēja vairāku ar nākamā gada valsts budžetu saistīto jautājumu izskatīšanas laikā, kad attiecīgo nozaru pārstāvji izteica iebildumus pret nodokļu paaugstināšanu attiecīgajā jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas