Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dombrovskis Stokholmā aicina bankas un investorus sadarboties

Banku un investoru aprindām reģionā jāapzinās, ka viņi ir līdzatbildīgi par tām ekonomikas struktūrām, kādas ir izveidojušās Baltijas jūras austrumu krastā un, ņemot vērā šādu atbildības sajūtu, vajadzētu atjaunot finansējuma pieejamību īpaši reāli produktīviem ekonomikas sektoriem, kas veidotu pamatu reģiona konkurētspējai.

To šodien, uzstājoties Stokholmā ikgadējā Baltijas Attīstības Forumā par ekonomisko situāciju Latvijā un Baltijas jūras reģionā, sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL). Forums notiek laikā, kad Latvija saņēmusi Zviedrijas kritiku par solījumu nepildīšanu attiecībā uz nākamā gada izdevumu samazināšanu.

Kā vēsta Ministru kabineta preses sekretārs, Latvijas valdības vadītājs norādījis, ka Baltijas valstu ekonomikas atjaunošanās un konkurētspēja ir ne tikai mūsu pašu interesēs, bet tas ir reģionāls un pat visas Eiropas līmeņa steidzami risināms jautājums. Viņš paudis pārliecību, ka finanšu sistēma reģionā ir nostabilizēta, tai skaitā arī Baltijas valstīs, un šobrīd jāpievērš padziļināta uzmanība reālās ekonomikas atdzīvināšanai. Arī nacionālajām valdībām jāpaveic savi mājasdarbi, tai skaitā, nodrošinot to, ka vietējie tirgi attīstās tādos apstākļos, kuros valda sociālā aizsardzība un sociālā stabilitāte.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka pašreizējā ekonomiskā krīze ļoti uzskatāmi apliecinājusi, ka reģionam vairāk ir jāpievērš uzmanība savstarpējai papildināšanai, kas nodrošinātu padziļinātu ekonomisko integrācija reģionā. To iespējams panākt kombinējot tehnoloģiskās un finanšu priekšrocības, kas ir Baltijas jūras rietumu krastā, ar izglītoto darbaspēku un ģeogrāfiskām priekšrocībām - austrumu krastā, teicis Latvijas premjers. Latvijas valdības vadītājs norādīja, ja vēlamies veidot konkurētspējīgu un integrētu reģionu ap Baltijas jūru, ir nepieciešams rast savstarpēji izdevīgus risinājumus, kas veicinātu darba dalīšanu, kā arī Baltijas reģiona uzņēmumi izmantotu vietējos resursus, nevis meklē tos pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas