Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dombrovskis: vienošanos par algām privātajā sektorā vajadzētu panākt šā gada laikā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pakausis
p
divi raksti, praktiski viens zem otra Dienā.. vienā šams saka, ka privātajam sektoram vajadzētu bez maz iesaldēt algas - otrā, par to ka pret emigrāciju var cīnīties tikai piedāvājot lielākas algas :)) Tad ko tu īsti gribi panākt? Ieviest eiro, lai tev ir par ko pēc tam sevi slavēt.. vai apturēt emigrāciju, lai pēc tam vēl ir kaut kāda Latvija kur ieviest eiro?
A.
A
Ja runājam par darba ražīgumu, tad varu minēt pretēju piemēru - pēc darba ražīguma rādītājiem koncernā Stora Enso trīs vislabāk strādājošie uzņēmumi bija divi Igaunijā un viens Latvijā. Toties, pat igauņi gribēja atteikties strādāt, kad uzzināja kādas algas sņem par tādu pašu darbu, bet ar sliktakiem rezultātiem, Zviedrijā. Kur tad te ir Dombrovska sakarība starp darba ražīgumu un darba samaksu? Uzskatu, ka šādu netaisnīgi mazu darba samaksu ir veicinājušas iepriekšējās valdības, sākot jau ar Godmani un Dombrovskis ir šī greizā kursa turpinātājs.
jaaniskad
j
Vienmēr, kad es dzirdu vārdus darba ražīgums no sausiņu un teorētiķu mutes man paliek bikucīt nelabi. Mūsu darbinieki NAV desmitkārt slinkāki par rietumniekiem. Mūsdienās darba ražīgumu galvenokārt ietekmē pielietotās tehnoloģijas, kuras IR dārgas. Rietumu uzņēmējiem pie augstām darbinieku algām lietot šādas tehnoloģijas atmaksājas, bet mums pie niecīgām algām nē - kādēļ gan ieguldīt milzīgu piķi, ja tādu pašu peļņas daļu var iegūt nodarbinot lētos vergus.Bet peļņu labāk ieguldīt džipos un bābās. Pieņemsim, ka es kā darba ņēmējs roku grāvi ar lāpstu. Vai MAN būtu darba devējam jāuzdāvina ekskavators, lai panāktu desmitkārtēju algas pielikumu ???
Bii
B
var vienoties par valsts sektora algam, bet privataja to nosaka tirgus - pieprasijums un piedavajums. vai tad LV premjers to nezina?
Ex
E
Nu moins,jau galīgi iet tūtā.Tas āksts laikam nesaprot ,ka uzņēmēji ir tie kas te kaut ko notur,valsts jau parazitē uz viņu naudas.
Jukums
J
Varbūt to varētu nosaukt par ekseļa tabulu sindromu?
Kabans
K
Šizofrēnija vai garīga atpalicība. Varbūt ka abu apvienojums. Augstākas algas privātajā sektorā nozīmētu lielākus ieņēmumus budžetam. Jo no algām tak maksā sociālo un ienākuma nodokli. Plus vēl protams, jo lielāka alga, jo vairāk terē vekalā, kas nozīmē lielāki ieņēmumi no PVN un akcīzes precēm (alkohols un benzīns). Un tagad šis ārprātīgais saka - nepaaugstiniet algas (pat ja jums tam ir resursi), Jau trešo gadu valdībā, it kā pat augstskolu beidzis, visu laiku pļūtī, ka nepietiek nodokļu ieņēmumu - un tagad - nepaaugstiniet algas, mums (siles cūkāms) nevajag vairāk ieņēmumu nodokļos. Kas tas ir, ja tas nav šizofrēnijas un plānprātības apvienojums?
Privātais
P
Tu man vispirms izskaidro, no kā, lai es tās algas ceļu? Ja tu pacel nodokļus man pieaug izmaksas man ir jāceļ cena, bet, ja es ceļu cenu, man nāk mazāk pircēji, jo viņiem vienkārši nav tik daudz naudas. Bet, ja man nāk mazāk pircēji, un jāmaksā lielāks nodoklis, tad tu mani dzen bankrotā. Kāpēc neviens nekur neskaidro - a kāds ir ekonomiskais pamatojums straujam algu lēcienam? Kas mums te tāds pēkšņi notiks? Jauns kredītu burbulis? Kam tos kredrītus bankas dalīs? Pensionāriem? Bezdarbniekiem? Valsts sektoram, kura algas tu taisies vēl samazināt un tad iesaldēt? Diezin vai. Bankas nav muļķes, vienreiz jau izdalīja un šobrīd noraksta miljonus un bez grāmatvedības muhļīšanas stresa testus baidās iziet. No kurienes tāds naudas pieplūdums, lai es varētu strauji celt algu? Arābu investori uz kamieļiem atjās un izpirks purčika dzīvokļus par trekno gadu cenām? Vai Bens Bernanke izmētās pāris miljardus virs Latvijas no helikoptera? Vienīgais reālais variants kā strauji var pacelt algas, tas ir straujš naudas ieplūdums ekonomikā. Pašreizējos apstākļos to var panākt tikai ar valūtas devalvāciju. Bet, ja tu brāl, pieņemsi lēmumu devalvēt valūtu un aizliegsi pacelt algas, tevi tak tie badā mirstošie simti tūkstoši iedzīvotāju iznesīs no saeimas un pakārs laukumā. Un nekāda badā mirstoša policija, kura pateicoties tavai paša politikai uz to brīdi būs labi, ja trīs tūkstoši pa visu Latviju tevi neaizstāvēs. Bet armija pāries tautas pusē un tad tev un taviem treknajiem draugiem stipri nepaveiksies. Atkulakoti tiksiet visi un sodīti pēc nopelniem.
alfredonkulis
a
Rīt es paaugstinu saviem darbiniekiem algas par 15...20 procentiem, varēšu atļauties, izdomāju, kā lietot krievu degvielu!
Oskars 2012
O
Un tā šausmu filmu žanrā Oskars tiek piešķirts filmai "iesaldētie", kura veidota pēc Dombrovska valdības gatavotā 2012 gada Latvijas budžeta motīviem Exel tabulu formātā.
alberts
a
Kada daļa tev par privatfirmas algām???Tu labak paskaties uz firmam kur ir valsts kapitals,tad TEV mati celsies stavus,ja tadi IR!
ku-ku
k
te nu redzam ka var runat viena vieta vienu , otra , pavisam ko citu un tresa veel kautko.....
Inka
I
Tad jau tāda valdība vispār nav vajadzīga, ja katrs var darīt un maksāt, kā galvā ienāk. Ja ir valsts un valdība, tad tai ir jāklausa. Ja neklausa, tad normālas valsts normāla valdība privātajā sektorā var radīt tādas problēmas, par kurām ar šausmām atcerēsies šo privāto bērni un bērnu bērni un nolādēs to dienu, kad piedzimuši.
narkologs
n
kautko murgo , saprast nevar , vienaa intervijaa saka ka jaamaksaa pareizas algas , lai ļaudis nemuuk projaam , otraa deklaree ka nedriikst maksaat , to gadiijumaa nesauc par personiibas dubultošanos aļi vienkaarši šizofreeniju???
jrx
j
Tu murmuli, Dombrovski, pats pastrādā par tādu algu,kāda ir vienkāršajiem darbiniekiem! Iznirelis tāds! Bļin, tiešām pa muti Tev derētu sadot, pats saviem klerkiem algas palielināji, bet redz, cilvēkiem jāmirst badā, vai jābrauc prom no valsts...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas