Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dotācijas samazinājums PV reisu skaitu un biļešu cenu neietekmēs

Kaut arī uzņēmuma Pasažieru vilciens (PV) dotācijas tiks samazinātas par trīs miljoniem latu, lai neatņemtu tās autobusu pasažieru pārvadātājiem, vilcienu reisu skaits netiks samazināts un maršruti netiks likvidēti.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija (SM) plāno nesamazināt dotācijas pasažieru pārvadātājiem ar autobusiem par trīs miljoniem, kā piedāvāts iepriekš. Tā vietā trīs miljoni latu tiks ietaupīti no dotācijas PV.

PV skaidro, ka līdzekļi tiks samazināti maksai par infrastruktūru un jau notikušas sarunas ar VAS Latvijas Dzelzceļš, ka šo summu varētu iegūt no Eiropas Savienības fondiem. Līdz ar to arī biļešu cenu PV pēc dotāciju samazinājuma nepaaugstināšot.

Kā ziņots, satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) skaidro, ka "atbalstot dzelzceļa infrastruktūru no Eiropas struktūrfondiem, šim mērķim varētu samazināt izmaksas gan tagad, gan arī nākotnē, jo faktiskā dzelzceļa infrastruktūra būs uzlabota un ieguldījumi nebūtu vairs vajadzīgi. Līdz ar to varētu nesamazināt dotāciju autopārvadātājiem".

Kā ziņots, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija kopā ar sadarbības partneriem aicina pārvadātājus 24.martā rīkot brīdinājuma protesta akciju, samazinot izpildīto reisu skaitu reģionālajos pārvadājumos par 50%, tādējādi atspoguļojot reālo situāciju sabiedriskajā transportā pēc finansējuma samazinājuma.

Šāds aicinājums pieņemts Pasažieru pārvadātāju asociācijas ārkārtas paplašinātajā valdes sēdē.

Aicinājumu parakstījis asociācijas prezidents Pēteris Salkazanovs un Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Juris Kalniņš.

Pēc biznesa portāla Nozare.lv rīcībā esošās informācijas, reģionālajiem pārvadātājiem pēc U.Auguļa paziņojuma par trīs miljonu latu atrašanu PV kasē dalās domas par nepieciešamību rīkot protesta akcijas 24.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas