Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

DP nav informācijas par nemieriem Doma laukumā, izmeklēšanā iesaista ārvalstu partnerus

Drošības policijai (DP) nav tādas informācija, kas liecinātu par vardarbības izpausmēm otrdien gaidāmajā protesta akcijā Doma laukumā.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS pavēstīja, ka, izņemot pagājušajā nedēļā izskanējušo informāciju par interneta vietnē ievietoto aicinājumu uz nemieriem un vardarbīgi gāzt valsts varu, DP rīcībā nav tādas informācijas, kas liecinātu par vardarbības izpausmēm gaidāmajā protesta akcijā Doma laukumā.

Kriminālprocesā par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Satversmē nostiprināto valsts varu vai vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par šādu aicinājumu saturoša materiāla izplatīšanu tādā pašā nolūkā, turpinās izmeklēšanas darbības, un DP šajā lietā iesaistījusi ārvalstu sadarbības partnerus.

Aizturēto kriminālprocesā pagaidām nav. Apse-Krūmiņa gan neprecizēja, vai tas, ka izmeklēšanā tiek iesaistīti ārvalstu dienesti, nozīmē, ka paziņojuma autori meklējami ārzemēs.

Otrdien DP strādās savas kompetences ietvaros ciešā sadarbībā ar citām tiesībsargājošajām iestādēm.

Jau ziņots, ka pagājušajā piektdienā, ņemot vērā izskanējušo informāciju par interneta vietnē ievietotu aicinājumu uz nemieriem un vardarbīgi gāzt valsts varu 13.janvārī, DP ir sākusi par šo faktu kriminālprocesu par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Satversmē nostiprināto valsts varu vai vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par šādu aicinājumu saturoša materiāla izplatīšanu tādā pašā nolūkā.

Kriminālprocess sākts pēc interneta vietnē www.nostarsaeimu.times.lv ievietotā aicinājuma.

"Aicinām visus rīcībspējīgos Latvijas iedzīvotājus ņemt dalību 13.janvāra mītiņā Doma laukumā plkst.17.30 un veikt vardarbīgu valdības gāšanu. Sapulcēsimies ap 17.30 Doma laukumā un iesim pie Saeimas Jēkaba ielā 11 ēkas, bruņojušies ar degmaisījuma pudelēm, dakšām un traktortehniku," teikts paziņojumā.

Paziņojumā arī paskaidrots, kā pagatavot akcijā izmantojamās degmaisījuma pudeles.

Ja nav iespējams lietot pudeles ar degmaisījumu, aicināts skatīties uz visām apkārtējām metamām un sviežamām lietām - akmeņiem, pusķieģeļiem. Ar šiem priekšmetiem varētu iemest pa varas pārstāvjiem un Saeimas logiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas