Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Drošības policija izbeigusi kriminālprocesu pret ekonomistu Smirnovu

Drošības policija (DP) jau jūnijā izbeigusi kriminālprocesu pret Ventspils augstskolas pasniedzēju ekonomistu Dmitriju Smirnovu, kurš par viedokļa paušanu diskusijā avīzē _Ventas balss _tika arestēts un turēts apcietinājumā. Kriminālprocess izbeigts, jo nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs, vēsta laikraksts _Neatkarīgā. _Par kriminālprocesa izbeigšanu pasniedzējs oficiāli nav informēts.

D. Smirnovs apsver iespēju vērsties pret DP, lai pieprasītu kompensāciju par arestu, pratināšanās nelietderīgi iztērēto laiku un arī morālo kaitējumu.

Skopas un izvairīgas komentāros par DP rīcību un izbeigto kriminālprocesu ir finanšu uzraudzības institūcijas. Finanšu un kapitāla tirgus komisija, pēc kuras lūguma DP uzsāka kriminālprocesu, vien laikrakstam norādīja, ka drošības iestādes veikušas savu darbu. Latvijas Banka no komentāriem atteicās.

Oktobrī publicētajā diskusijā D. Smirnovs ieteica, ka neglabāt naudu bankās, kā arī neglabāt naudu latos. Šobrīd D. Smirnovs strādā pie grāmatas par to, kāpēc Latvija novesta līdz krīzei un kas tajā ieinteresēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas