Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Dūklavs vēlas reorganizēt Pārtikas un veterināro dienestu

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs uzdevis Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerādirektoram Marekam Samohvalovam izvērtēt un pārskatīt PVD funkcijas un kontroļu mehānismu un sagatavot priekšlikumus par birokrātiskā sloga samazinājumu lauksaimniekiem.

Jānis Dūklavs uzskata, ka ne visur nepieciešama tik liela stingrība, kā tas ir līdz šim, un ka ir jāsamazina PVD kontroļu apjoms. "Šādu viedokli un arī konkrētus ieteikumus esmu uzklausījis arī no pašiem lauksaimniekiem, kā arī tiekoties ar viņu intereses pārstāvošajām organizācijām, un man jāsaka, arī es pats personīgi piekrītu, ka nereti šīs kontroles ir pārāk stingras un birokrātiskas," norāda zemkopības ministrs, "tāpēc esmu uzdevis arī Zemkopības ministrijas speciālistiem, ne tikai PVD, izvērtēt noteikumus un prasības, kas būtu maināmas, lai samazinātu administratīvo slogu lauksaimniecībā."

PVD atbalsta zemkopības ministra Jāņa Dūklava iniciatīvu un ir gatavs palīdzēt Zemkopības ministrijai atrast vājos punktus normatīvajos aktos, kas rada lieku birokrātisko slogu lauksaimniekiem, Dienu informēja PVD pārstāve Ilze Meistere. Lai optimizētu un padarītu efektīvākas kontroles, PVD jau pagājušajā gadā inspekciju plānu sāka gatavot balstoties uz katra konkrētā uzņēmuma riska analīzi un iepriekšējo pārbaužu rezultātiem, tādējādi samazinot kontroļu biežumu.

Uzņēmumi, kuru darbība ir saistīta ar lielāku risku un kuros PVD inspektori konstatējuši būtiskus pārkāpumus, tiek pārbaudīti biežāk, bet uzņēmumos, kur riska faktoru un pārkāpumu ir mazāk, PVD inspektori iegriežas retāk. PVD pārbaužu skaits uzņēmumā svārstās no vienas reizes ceturksnī līdz vienai reizei divos gados.

„Par to, kādas ir PVD funkcijas un ko esam paveikuši, lai samazinātu kontroļu biežumu, jau esmu informējis zemkopības ministru, tomēr nešaubos, ka lauksaimnieku dzīvi varētu atvieglot arī izmaiņas normatīvajos aktos”, saka PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs, „Tuvākajā laikā sagatavosim un ministrijai iesniegsim priekšlikumus par birokrātiskā sloga samazinājumu, vienlaikus neaizmirstot, ka runa ir ne tikai par lauksaimnieku un uzņēmēju interesēm un vēlmēm, bet arī patērētāju vajadzībām un veselību, ar kuru būtu neprāts riskēt, lai arī cik grūti laiki nebūtu. Jau esmu ministru informējis, ka dažas funkcijas PVD varētu nodot privātajam sektoram vai citām institūcijām”.

PVD ģenerāldirektors pēdējo mēnešu laikā ir ticies ar vairākām uzņēmējus un lauksaimniekus pārstāvošām sabiedriskajām organizācijām un rosinājis tās apsvērt iespēju veidot pašām savus kontroles mehānismus, lai garantētu nekaitīgu un drošu pārtiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas