Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dzelzskalns: Mans lauciņš Saeimā būs cilvēki ar invaliditāti un viņu labklājība

Uz laiku, kamēr Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība) pildīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumus, viņa vietā par Saeimas deputātu strādās invalīdu tiesību aizstāvis Māris Dzelzskalns. "Mans lauciņš Saeimā būs cilvēki ar invaliditāti un viņu labklājības veicināšana," uzsver M. Dzelzskalns.

Deputāts portālam Diena.lv stāsta, ka strādājot Saeimā, svarīgākais būšot nepasliktināt situāciju cilvēkiem ar invaliditāti, ģimenēm ar bērniem un tiem, kuri ir pirmspensijas vecumā.

"Cilvēkiem ar invaliditāti ir jāuzlabo vides pieejamība, jānodrošina asistenti, kā arī rehabilitācija," uzsver M. Dzelzskalns. Lai panāktu labklājību nepieciešams gan finansējums, gan izmaiņas likumdošanā. Lai gan Būvniecības likums paredz vides pieejamību, tomēr vienmēr "esot vairākas puses, kuras noveļ vainu uz rāda ar pirkstiem uz citiem".

Tā dēvētā "mīkstā"  deputāta pilnvaras M. Dzelzskalnam apstiprinās uz laiku, kamēr Raimons Vējonis vadīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Jaunais deputāts iepriekš pildīja konsultanta pienākumus invalīdu vienlīdzīgu iespēju jautājumos Labklājības ministrijā, kā arī vadīja cilvēku ar invaliditāti interešu biedrību Kopā.

Diena.lv jau ziņoja, ka ceturtdien deputāti nolēma apstiprināt pilnvaras tiem deputātiem, kuri iekļausies Saeimas sastāvā tikai uz laiku, kamēr viņu partijas biedri pildīs ministru amata pienākumus. Tā dēvēto "mīksto" mandātu uz laiku saņems un Saeimas deputātu krēslos sēdīsies desmit cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas