Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dzintars: Krājbanka ir labs kumoss, kam Vienotība, iespējams, virza 'savējos'

AS Latvijas Krājbanka administratora amatam izvirzītā Aigara Lūša kandidatūras atsaukšanas iemesls bija viņa piederība "nepareizam politiskam spēkam", uzskata Raivis Dzintars (Tēvzemei un brīvībai/LNNK).

Kompānija, kas tagad Lūša vietā varētu pārņemt Krājbankas administrēšanu, ir saistīta ar Vienotību. Viņaprāt, šajā situācijā ir redzamas politiskās tendences, pret kurām tiesiskuma koalīcija solīja iestāties, uzskata R. Dzintars. Pēc viņa teiktā, Lūša kandidatūru izvirzījusi Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija, kas iepriekš administrējis lielu uzņēmumu, kā arī banku maksātnespējas procesus, turklāt viņa kandidatūra virzīta "lielā vienprātībā" un pozitīvu uzņemta arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

Ja iepriekš šaubu par Lūša reputāciju nav bijis, tad šo notikumu dēļ tā ir nopietni cietusi, kas, visticamāk, apgrūtinās arī viņa turpmāko profesionālo darbību. Dzintars pauda uzskatu, ka šobrīd notikusi vienkārši izrēķināšanās ar cilvēku, jo, acīmredzot, Krājbanka ir tāds kumoss, ko iekārojis kāds cits.

Dzintars solīja, ka viņa pārstāvētajam politiskajam spēkam būšot nopietnas sarunas ar premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība), jo šādi rīkoties pret koalīcijas partneriem un vispār ne pret vienu nav pieņemami un ir pretrunā ar VL-TB/LNNK principiem.

Jau ziņots, ka pēc konsultācijām, tostarp ar tiesībsargājošajām institūcijām, 9. decembrī pieņemts lēmums par Latvijas Krājbankas maksātnespējas administratoru virzīt Intu Goldmani.

Goldmanis savus pienākumus realizēs kopā ar zvērinātu auditoru kompāniju SIA Deloitte Latvia, kam ir pieredze tāda maksātnespējas procesa realizēšanā, kura rezultātā tika atjaunota kredītiestādes maksātspēja AS Rīgas Komercbanka, kā arī komercbankā Paritāte. Maksātnespējas administratoram juridisko atbalstu sniegs advokātu birojs Varul. Visu maksātnespējas administratora darbību uzraudzīs FKTK.

FKTK nolēma atsaukt iepriekš pausto lūgumu apstiprināt par AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesa administratoru Aigaru Lūsi, jo viņš politiskā spiediena dēļ nevarēšot kvalitatīvi veikt darba pienākumus.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis iepriekš skaidrojis, ka šaubas par Lūša kandidatūras atbilstību Krājbankas administratora amatam veido publiski pieejamā informācija par viņa iepriekšējo profesionālo darbību un tiesībsargājošo iestāžu atzinums, kas ir klasificēts.

FKTK iepriekš izvirzīja Lūša kandidatūru administratora amatam, jo uzskatīja šo kandidātu par profesionāli atbilstošu, taču pēc tam tika saņemta papildu informācija no tiesībsargājošajām institūcijām, un šī kandidatūra tika atsaukta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas