Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas muklājs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vasilevska lūcija
v
Jums ir pilnīga taisnība. Kāpēc daudzbērnu ģimenēm, maznodrošinātiem un pensionāriem ir jāuztur vēl viena struktūrvienība APSAIMNIEKOTĀJS????? Mums bija PĀRVALDNIEKS, tagad vajadzīgs arī APSAIMNIEKOTĀJS?????????????? Pārbaudot pārvaldnieku personālijas, jo sevišķi mazpilsētās, tie ir vieni un tie paši darboņi, mūsu maciņu izsūcēji, kā odi purvainā vidē!!!! Kad beidzot KNABs sāks regulēt šos jautājumus.
Dace.
D
Varēs turpināt spīdzināt denacionalizēto-pārpirkto māju īrniekus ar jau iepriekš noslēgtiem līgumiem. Mājas pārpircēji teica: "Mēs Jūs nopirkām." un saka joprojām: "Mēs esam īpašnieki un Jums jādara viss ko mēs gribam." Vai īrnieks ir prece? Un kā var pieprasīt īres maksu, kas pārsniedz minimālo algu valstī (6,75 LS par m2). Kas tie par likumiem kas jāpierada tiesā? Un vai ierindas pilsonis vispār var samaksāt tiesu izdevumus..... Un tas vairs nav smieklīgi. Jau 10.gadus cīnos par savām īres tiesībām-visas instances tikai atrakstās... Rezultatu nav un diez vai būs...............
īpašniece
ī
Nekas nemainas, atkal grības pārvaldīt un apsaimniekot mūsu īpašumu
uldis
u
CItēju raksta autoru: "Pēc jaunā likuma pieņemšanas dzīvokļu īpašnieki nevarēs brīvi pārvaldīt un apsaimniekot savu īpašumu, tagad viņi to darīt varēs tikai tad, kad būs ieguvuši profesionālo izglītību dzīvojamo māju pārvaldīšanas jomā (vismaz trešais profesionālās kvalifikācijas līmenis)." Lasīt taču visi mākam. Likuma 13.panta (4) daļa nosaka, ka tas attiecas uz ēkām, kuru kopējā dzīvokļu platība ir virs 1500 kvadrātmetriem!!!
Kaspars Gasūns
K
Tā ka sūdziet tik to gudrinieku tiesā, turklāt Latvijas! Gan jau viņam interese sarosīsies. ;)
sesks
s
Pēc Civillikuma īpašniekam Jums ir jāapmaksā visi Jūsu izdevumi, kādi Jums radušies sakarā ar mājas uzturēšanu, ja tie pārsniedz Jūsu dzīvokļa kārtējā kosmētiskā remonta robežas. Tāpat tas attiecas uz izdevumiem sakarā ar piemājas teritorijas uzturēšanu.
lulū
l
Man ir iegadījies visu mūžu dzīvot vienā un tajā pašā mājā, kurai 1994. gadā uzradās īpašnieks, kurš dzīvo ASV. Māja ir neliela, un līdz 1994. gadam, kamēr tā bija toreizējās izpildkomitejas aprūpē, viss bija o.k. - bija gan jumts kārtībā, gan inženierkomunikācijas, gan žogi ap īpašumu, kas turklāt, tika arī krāsoti. Bija centrālapkure un karstais ūdens. Arī sētnieks savu darbu zinājās pavekt kārtīgi - agri no rīta. Bija gan tīra ietve, gan pagalma celiņi, pie tam tika tīrīts katru dienu. Taču viss mainījās līdz ar jauno īpašnieku un viņa absolūti stulbo pārvaldnieku. Uzreiz tika likvidēta centrālapkure, absolūti necik un nekādā veidā netiek veikta mājas uztrurēšana, nemaz nerunājot par sētnieka pienākumu veikšanu, to darām mēs paši nu jau 15 gadus. Tāpat esam bijuši spiesti nomainīt vecos ūdensvadus un kanalizācijas tīklu un ierīkot apkuri, - protams, par savu naudu. Tas, kurš te vienu brīdi skaitījās pārvaldnieks, ne par ko neinteresējās un pat nevēlējās apskatīt māju. Tad jāprasa, - kurš te galu galā ir īpašnieks? Ja viņš tāds nespēj būt pat pēc vairākkārtīgiem atgādinājumiem, un viņam ir vienalga, kas notiek ar viņa īpašumu, tad valstij šādi īpašumi ir jānacionalizē, lai neapgrūtinātu šos, kuri nevēlas par saviem īpašumiem nest nekādu atbildību. Nav taču jāmoka īrnieki un jāmaitā pilsētas skatu!
Tāuntā
T
Cerams, ka katram pa apbalvojuma pistolei ar vienu patronu piešķirs. (Cerības, ka jauno fīču pētot, viņi nejauši nošausies, ir 50 uz 50). Bet lētāk būtu katram pa vienam neasam virtuves nazim.
x
x
augstako profesionalo izglitibu katram budinjas un komunalkas istabas iapshniekam!:) vai kampars par sho likumu premijas ar pieskjira autoriem?:)
īsi un skaidri
ī
Piekrītu autoram : tas tiešām ir MUKLĀJS. Par šo tēmu vajadzētu padalīties pieredzē tiem, kam ir ko teikt.
Berta
B
Bet vajag gan tomēr to profesionālo izglītību. Prakse pierāda, ka diemžēl daudzi apsaimniekoptājo ir absolūti nejēgas, viņus interesē tikai iespēja saņemt naudu. Ar ko tas beidzas, - visiem zināms. Es šo likumu atbalstu.
>>> :)
&
M.Kučinskis, I.Kukute, K.Jaunzeme, L.Ancāne, I.Oša Re, autori - varoņi! Tiem varētu arī pajautāt kā tur īsti bija... ar tiem sertifikātiem.. ilze oša, kas atbildīgā amatpersona par šo murgaino likumu gan nevarētu sūdzēties par 'kompetences' trūkumu, saskaņā ar viņas deklarāciju - dzīvokļu lielīpašniece! Dzīvoklis Latvija, Jelgava īpašumā - Dzīvoklis Latvija, Rīga īpašumā - Dzīvoklis Latvija, Talsi īpašumā - Dzīvoklis Latvija, Rīga kopīpašumā 1/2 d.d. Dzīvoklis Latvija, Talsi īpašumā - 1/2d.d. namīpašuma Latvija, Laucienes pag. kopīpašumā ak, nabaga ierēdne oša, kas no algas un bērnu pabalstiem vien dzīvo ...
:)
:
nu ko var gribēt no valsts pārvaldē strādājošiem studentiem ? ne viņiem īpašums pieder, ne viņi saprot ko.. kaut ko paskatās, patulko, kā sanāca, tā sanāca, kādam pie varas esošam 'oļigarham' ienāca prātā ideja - dzīva nauda mētājas, nav kas savāc! cik māju, tik pārvaldnieku... cik pārvaldnieku... tik sertifikātu, bet sertifikāts naudiņu maksā... bizness.. gribat saimniekot paši savā mājā - lūgtum, nopērciet sertifikātu no firmas, kas jums visu sīki smalki izskaidros kā mājas jāpārvalda un jāapsaimnieko :)
Didzis
D
Kurš tad ir tas kurš neko nezin? Visiem ir zināms, ka pastāv pašvaldības sia, kuri ir valdošās elites, veco čekistu, barošanās nišas. Jā, ir iespēja pārņemt no pašvaldības "Hren- namiem" māju....Aizej tur, pēc tam tur, pēc tam- tam tur ielien tur, pēc tam noliecies, pacel kāju tā, bet roku tā un nobučo to vietu...un tad mēs padomāsim vai tu visu esi izdarījis likumīgi.
alberts
a
Ir jau viegli ar vecu pirtsslotu klapet pa tiem kas aizgajusi.Kur tu biji kad gadiem šo likumu muļļāja.Ja nezin ko darīt tad jādara kaukas,tas ir labak neka neko nedarīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas