Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Eiropas Komisijai ir iebildes pret nākamā gada Latvijas budžetu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
krabis
k
Galvenais, lai bankas netiek traumētas, cilvēki jau var samaksāt par visu! :-(
Anna
A
Mūsu valdniekus jau kā kucēnus ar degunu bāž budžetu un krīzes jautājumu atrisināšanā. Jau ar tiešo tekstu saka: nepieskarieties pensijam, nenogaliniet ar nodokļiem ražošanas paliekas. Bet ekonomējiet uz valsts pārvaldi, tas ir, uz ierēdņiem. Nekādi! Dombrovska valdību tikai ar nūju var likt pievest ieredņu algas līdz saprātīgam līmenim. Ierēdnim - priekšniekam un parastiem "ierednim", kam nav ne prāta, ne izglītības, ne pieredzes, kāda iemesla dēļ, tiek uzstādīts daudzu tūkstošu alga, kā arī piemaksas tajā pašā līmenī, kā arī kompensācijas un pabalsti, apdrošināšanu par budžeta līdzekļiem, bet izejā - apbrīnojamā apmēra atlaišanas pabalsts. Piemērs – kāds Boiko no LDZ valdes, kuram toreizējs satiksmes ministrs Šlesers uzdavināja 200 000 latu tikai par to, lai šo Boiko izņema no valdes. Un tādusi kā viņš - simtiem un tūkstošiem. Nekāds budžets neizturēs šādu nereālo slodzi, pat Šveices. Bet par Latvija, pēc brīnumainas Godmaņa, Repšes un Šķēles valdīšanas - un nav ko teikt. Tagad ir jāiet ārā no finanšu bedres. Dombrovskis & Co arī iziet. Un ļoti oriģināli. Ministru padomniekus (kuriem, starp citu, arī nav ne atteicīgas izglītības, ne pieredzes –kādi tur no viņiem padomnieki!) algas palielināja gandrīz 2 reizes. Tiesnešiem arī it kā grasījas samazināt algu, bet arī faktiski palielinā, Pie tam arī divas reizes. Citiem vēl nav pieskārušies. Bet tie arī laimīgi: un naudu maksā tūkstošiem, un darbu nekādu neprasa. Piemērs: valsts drošības parlamenta komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars. Nekas personisks, bet par ko tieši šīs ierednis saņem naudu? Viņš pats nezinā. "Treknajos gados" valsts pārvalde Latvijai izmaksāja 1,4 miljardu latu gadā. Ciktāl šīs skaitlis samazinājās budžeta ekonomijas laikā? Pat par 2%! Faktiski, šajā virzienā valdība neko nedara. Un viņi nedarīs, kamēr ārējie kreditori nepispēdīs. Tā ka visas cerības ir uz SVF, Pasaules Banku, ES un citiem neskanīgam kontoram.
vilis
v
Cerēsim,ka tas paliks "bažu"līmenī.
Ieva
I
Kāpēc ne? Uz ieteikumiem valdība parādīs vidējo pirkstu, uz teikumiem, ka citādi vairs neaizdosim sāks pūst pīlītes, bet uz pavēlēm apvainosies un sāks skaļi klāstīt, ka tie tur neko nesaprot, lai gan varēja taču paskaidrot?
???
?
Infantīlisms ir lipīgs, - daudzi komentētāji lamā valdību un visus, bet paši nespēj ieteikumus atšķirt no pavēlēm.
upis
u
Hmm , kops kura laika EK aizstav lielo valsts uznemumu pelnu? Neizklausas sapratigis priekslikums, bet gan noloets...
Ieva
I
Tikai tizli, ka paši ievēlētie un ievēlēto ieceltie bez Eiropas neceļ ne ausi. Piemēram, man tik tuvajā reto slimību jomā- vajadzēja VM izstrādāt nacionālo plānu šogad, taču tie vēl nav sākuši. Nu neko darīt: ja Eiropa grib, lai visi retie visās valstīs saņemtu līdzvērtīgu palīdzību, tad nākamo un aiznākamo gadu te sāksies baigais cirks....Lai gan tie tur VM tomēr varēja vismaz žēlabas sacerēt, ka naudas nav, nekā nav un, ja esat tik labsirdīgi, ārstējiet retos paši....Bet nekā, mūsējie sēž un nedara pilnīgi neko.
ērce
ē
Ar lielākiem nodokļiem oligarhiem un luksa precēm (Humeriem, Poršiem, motorlaivām, lielām vasarnīcām, utt), kā arī veselībai kaitīgiem ēdieniem (Mc Donalds, utt), budžets tiktu sabalansēts.
Oskars
O
MALAČI !!!! Man arī nepatīk BUDŽETS ,kurš iznīcina Latviju un tās pilsoņus ,bet ZAGĻIEM - IZSAIMNIEKOTĀJIEM ber kabatās Latvijas tautas un Eiropas naudu ,...... Man KAUNS par mūsu muļķa VALDĪBU !!!!!
infantilisms
i
Tauta, izskatas nesaprot, ka, ja mes nebutu ES, tad mes strauja tempa tuvotos Afrikas nabadzigo valstinu liktenim - saujina pasakaini bagato (Skeles, Sleseri, Lembergi un Kargini) ar nicinajumu noraudzitos nabago pulos! Un rietumu pasaulei gar mums nebutu nekadas dalas
Kontra nedabitaja
K
Nu tagad varam redzēt apzagto zīdaini....
Alma
A
Ai, nu mūsējiem tak bija jāzina ka bankas un dividendes nedrīkst aiztikt. Un vispār nedrīkst aiztikt nevienu jomu, aiz kuras stāv Gabrieli, Abrahami vai Āroni.
Pitbull
P
Tikai pašiem latviešiem nav nekādu iebilžu! Kā būs, tā būs!
Andrievs
A
Tas sastādītu tādu budžetu, ka pats un nekustamo īpašumu tirgoņi nemaksātu neko, bet bezpajumtnieki maksātu nekustamā īpašuma nodokli par uzturēšanos patversmē,
Человек
Ч
Когда же наконец закроется уже эта лавочка. Только вопрос времени. Идиоту барс.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas