Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Eiropas transporta tīklā, iespējams, iekļaus vairākus Latvijas objektus

Eiropas Komisijas (EK) Transporta un Mobilitātes ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Matiass Ruete atzinīgi novērtēja Latvijas priekšlikumus Eiropas transporta tīkla (TEN-T) papildināšanai, portālu _Diena.lv _informēja Satiksmes ministrijas pārstāve Elīna Balgalve.

TEN-T visaptverošajā tīklā varētu iekļaut šādus papildinājumus: autoceļa E77 posmu Inčukalns - Veclaicene (Pleskavas virzienā), autoceļa savienojumu Liepāja - Rucava (Lietuvas virzienā), dzelzceļa savienojumu Daugavpils - Kurcums, Ventspils un Liepājas reģionālās lidostas, kā arī ātrvilcienu projektus Rail Baltica un Rīga – Maskava.

Taču TEN-T pamattīklā, visticamāk, neiekļaus Liepājas ostu un tās autoceļu un dzelzceļa savienojumus, tos atstājot tikai visaptverošajā tīklā. Jau vēstīts, ka Latvija piedāvāja TEN-T tīklā iekļaut Liepājas, Rīgas, Ventspils ostas un to autoceļus un dzelzceļu savienojumus ar Krieviju un Baltkrieviju, Rīgas lidostu, VIA Baltica autoceļu, ātrvilciena projektus Rail Baltica un Rīga-Maskava.

Jau ziņots, ka pirmdien satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) darba vizītē Briselē uzsvēra, ka TEN-T, pārskatot procesa gaitu, jaiekļauj Latvijai būtiski transporta savienojumi. Vizītes galvenais mērķis bija diskutēt par TEN-T tīkla pārskatīšanas procesa gaitu un paust Latvijas nostāju par tīkla papildināšanas prioritātēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas