Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Ēķis: sabiedrisko mediju funkcijas var uzņemties arī komerctelevīzijas

Funkcijas, kuras patlaban pilda sabiedriskie mediju, bez lielām problēmām varētu uzņemties arī komerctelevīzijas, uzskata "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" (LNT) vadītājs un bijušais īpašnieks Andrejs Ēķis.

Intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" Ēķis norādīja, ka viņaprāt sabiedriskai televīzijai nav vajadzīga. "Padomju laikā bija sabiedriskā televīzija un tā tas viss nonāca arī līdz mūsu dienām. Taču tolaik vispār bija viena televīzija, jo vajadzēja vienu informatīvu orgānu, kas spēj cilvēkus informēt, piemēram, kara laikā, vai par citiem notikumiem. ASV piemēram vispār nav sabiedriskās televīzijas," viņš pauda.

Turklāt LNT šefs uzsvēra, ka pie pašreizējām tehnoloģiskajām iespējām "televīziju var uztaisīt praktiski jebkurš".

Līdz ar to valstij, piemēram būtu iespēja sludināt konkursus un maksāt privātajām televīzijām, lai veidotu, piemēram, kultūras raidījumus un citu saturu, kas vajadzīgs sabiedrībai.

"Tā var par jebkuru tēmu, piemēram, par Latvijas zinātni. Valsts nosaka konkrētus kritērijus, ko tā vēlas, lai šādā raidījumu ciklā tiktu atspoguļots. Tam tiek paredzēta noteikta naudas summas. Varbūt šo raidījumu ciklu varētu taisīt kāda neatkarīga producentu grupa, bet viņi atnestu un vienotos šo raidījumu pārraidīt LNT," sacīja LNT vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas