Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eklons pa stāšanos partijā domās tad, kad viņu sāks vairāk "sist"

Jaunais bezpartejiskais iekšlietu ministrs Kristaps Eklons, kuru amatā virzīja partiju apvienība "Attīstībai/Par!", vēl neesot domājis, vai stāsies kādā politiskajā spēkā, taču viņš pieļauj, ka lēmumu par to pieņems tad, kad jaunajā amatā sāks sajust vairāk kritikas un "sitienu" no oponentiem.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" viņš sacīja, ka pēdējo dienu darbs ir bijis ļoti intensīvs, tādēļ viņam nav bijušas pat piecas minūtes laika apdomāt savu iespējamo politiķa karjeru. Tomēr viņam esot vēl vairāk nekā mēnesis laika pārdomām, pat lai paspētu pieteikties par kandidātu rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Vaicāts, uz kuru pusi nosliecas viņa iekšējā pārliecība, Eklons atbildēja, ka to viņš varēs pateikt provizoriski pēc dažām nedēļām. "Pagaidām mani vēl diezgan maz "sit". Paies divas nedēļas, un jūs man noteikti prasīsiet, kur ir bēgļu grafiks. Tas [grafiks] noteikti kādam nepatiks. Tad, kad nāksies sākt atbildēt uz ļoti neērtiem jautājumiem, tad es varbūt riktīgi sapratīšu," sacīja jaunais ministrs.

Jautāts, vai viņa personīgās vērtības saskan ar "Attīstībai/Par!", Eklons atbildēja, ka pagaidām neredz pretrunas. Lūgts precizēt, vai viņam tuvāka šķiet partija "Latvijas attīstībai" vai "Par!", Eklons atbildēja: "Viss, kas ir par, tas viss ir labi!"

Kā ziņots, Saeima līdzšinējo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieku Eklonu par iekšlietu ministru apstiprināja vakar. Viņu šim amatam virzīja "Attīstībai/Par!", kuras virzītā iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) demisionēja pēc tam, kad saistībā ar 9. un 10.maija notikumiem Uzvaras parkā bija zaudējusi atsevišķu koalīcijas partneru un premjera uzticību.

Eklons aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka ministra amatā iecerējis turpināt savas priekšgājējas Golubevas iesāktos darbus un iespēju robežās virzīt arī savas iniciatīvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas