Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Ekonomists: ST būtu jābūt labvēlīgam pensionāriem

Ekonomikas zinātņu doktors Edgars Voļskis, kas pētījis pensiju sistēmu arī citās valstīs, uzskata, ka Satversmes tiesas (ST) spriedumam lietā par pensiju samazināšanas atbilstību Satversmei būtu jābūt labvēlīgam pensionāriem, jo valdība ar savu lēmumu pārkāpusi pensiju sistēmā ietverto solidaritātes principu. Taču, ņemot vērā esošo situāciju valstī, valsts no pensionāriem nepamatoti ieturētos līdzekļus varētu atmaksāt nevis uzreiz, bet tuvāko 1-2 gadu laikā. Tā viņš sacīja intervijā Latvijas radio.

Eksperts nepiekrita politiķu paustajam par valsts maksātspēju gadījumā, ja ST spriedums būs labvēlīgs pensionāriem, jo pēc būtības pensiju budžeta nauda nav novirzāma citiem mērķiem, kā tikai pensiju izmaksai.

Pirmdien Satversmes tiesa paziņos spriedumu pensiju lietā. Tiesā apstrīdētas likuma normas, kas paredz vecuma un izdienas pensiju samazināšanu par 10%, savukārt strādājošo pensionāru pensiju samazināšanu - par 70%. Valdība un Saeima noteica ierobežojumus pensināriem šā gada 1.jūlijā. Tiesā vērsās vairāki tūkstoši cilvēku.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas