Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Eksperiments: Bez uzraudzības atstāta soma drošībniekiem aizdomas nerada

Aizdomīgiem priekšmetiem, kas atstāti publiskās vietās, netiek pievērsta nekāda uzmanība, secināts TV3 raidījuma "Nekā personīga" veiktajā eksperimentā.

Eksperimentam tika izvēlēta dzelzceļa stacija, autoosta, kāds lielveikals, vieta, ko novēro Rīgas pašvaldības policijas videokamera, Rīgas dome un arī Valsts prezidenta pils.

Centrālajā dzelzceļa stacijā dienas vidū, soma bez uzraudzības tiek atstāta zem vienas no biļešu kasēm. Trīs reizes, nostaigājot tai garām, apsargs nepamana somu. Arī uz viena no perona krēsliņiem un līdzās dzelzceļa sliedēm noliktā soma nevienu neuztrauc.

Darba dienas pēcpusdienā Rīgas autoostā somu tiek nolikta pie autobusu sarakstiem. Vairāk nekā 20 minūšu laikā neviens apsargs netiek manīts, soma zemē noguļ bez uzmanības.

Eksperimentu atklāj kādā no Rīgas lielveikaliem. Ja soma pie ieejas veikalā netiek pamanīta, tad novietojot to pašā veikala centrā, to pamana veikala pircēja un nodod apsargam.

Savukārt Vecrīgā soma tiek novietota pie Pils laukuma, kur uzstādīta viena no 57 Rīgas pašvaldības policijas novērošanas kamerām. Mirklī, kad kamera aizgriezusies, soma tiek nolikta ielas pretējā pusē. Somu tā nepamana, arī pēc 25 minūtēm atbraukušā policijas ekipāža par somu neinteresējas.

Soma tiek novietota arī zem Prezidenta pils novērošanas kameras, taču tā paliek arī prezidenta drošībnieku neievērota. Izrādās, ka drošībnieki tieši zem pils kameras nolikto somu patiešām nav pamanījuši.

Soma tiek atstāta Rīgas mēra Nila Ušakova kabineta priekštelpā zem sekretāres galda. Pēc 10 minūtēm pašvaldības policists izpēta somas saturu un to aiznes.

Drošības policija apstiprina, ka pēc satraukumiem par teroristu plāniem Eiropā, Latvijā nekas nav mainījies. Apdraudējuma līmenis valstī ir zems. Bet tas nenozīmē, ka nav jābūt gataviem zibenīgi reaģēt.

Uzzinot par eksperimentu gan policisti, gan dzelzceļa apsardze izskaidro to ar cilvēciska neuzmanība. Drošības policija, kas uzrauga valsts apdraudējuma līmeni, mierina, ka pagaidām šāda neuzmanība nevar būt liktenīga. Terorisma draudu Latvijā nav un arī oktobrī, kad Eiropas lielvalstis satrauca teroristu paziņojumi par iespējamiem uzbrukumiem, pie mums nekas nemainījās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas