Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Eksperti: risinājums krīzei — eiro

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Glumais Roberts
G
Kamer tauta neapjegs (pec komentariem redzams, ka nav apjegusi), ka pec tisas valsts izzagsanas gandriz 20 gadu garuma Latvija uz kajam netiks vairs nekad, nav ko ceret uz godpratigu politiku ievelesanu! Turpiniet tik lasit senes un ogas, balsot par koru kariem, un ceret, ka nakosgad ap so laiku saksies neredzeta augsupeja. Ari tos, kas vel aizsedejusies valsts iestazu siltajas vietinas, tuvojosais valsts bankrots paraus lidzi
galvas dakteris
g
Nav taada jeedziena "algu devalvaacija". Un nav nekaadas algu samazinaasanas vienlaiciigi visiem un visos sektoros, neviens nav atceelis iespeeju piepelniities utt. utt. Valuutas devalvaacija gan attiecas uz visiem un no taas var izbeegt tikai atsakoties tureet uzkraajumus sajaa valuutaa (buutiibaa atgriesanaas PSRS - aarzemnieki ar valuutu un vieteejie ar nekonverteejamu koka rubli) Un taapat jums, biedri eksperti, nenaakas gaidiit, ka kaads cits saaks juusu vietaa straadaat.
Uldis
U
Nesarežģī dzīvi savam darba devējam. Saņem algu un pats nopērc tik valūtas cik gribi.
Andris Gobiņš
A
Prieks, ka beidzot arī Lietuva uzrunā divkosību Māstrichtas kritēriju sakarā. Pēc loģikas jau laikam esošām un topošām EUR valstīm vajadzētu vienādas prasības. Varbūt arī Igauņus vēl izdodas pārliecināt un veidot kopīgu Baltijas iniciatīvu EUR zonas uzņemšanai. -Lai izdodas!
CR
C
Neredzu nekādu problēmu sētas durvju politikai un Latvijas Bankas "ekspertu" argumentus šajā sakrā klausīties nevēlos
Troll
T
Kā pareizi teica bordeļa apkopēja: ja lietas neiet, tad nevis aizkari, bet tās vecās m.aukas jānomaina. Nevis lats, bet politiskā sistēma jānomaina: neoliberālisms sūkā!
jet
j
Par Poliju - trāpīgi teikts. Runāt par pievienošanos eirozonai ir lieki, tas jau ir izrunāts un skaidri pateikts -Eiropa ir pret un LB arī "pa sētas durvīm" neko netaisās darīt. Es ierosinu kaut ko reālāku. Tiem privātā sektora uzņēmējiem, kuriem ir ienākumi euro (eksportētāji), varētu daļu algas sākt maksāt šajā valūtā, ja darbinieks to vēlas. Es personīgi ar prieku piekristu, ka kādus 100 latus maksā euro, tas man garantētu drošību pret devalvāciju vismaz kredītu aspektā. Protams, tas neko negarantēs attiecībā pret pārtikas un visa cita cenām. Bet solis pretim tas būtu. Citu domas?
Troll
T
Vai nu tagad, vai nekad. Kad Latvija atkal būs uz kājām, šis s.ūda euro mums būs vajadzīgs kā pērnais sniegs, un tauta to neatbalstīs. Vislielākais atbalsts varētu būt tieši tagad. Bet vai tagad tas ko līdzēs?
Dārznieks
D
Nu tad sadalīsim to 30 santīmu starpību līdz 2014 gadam deklarētajās 1460 dienās un tuvosimies tam eiro bez lielas taurēšanas.
@
@
Piekrītu jēcim daļā par zemā dzives līmeņa nofiksēšanu.
Jecis
J
Eiro ieviešana,kaut tūlīt, neatrisinās pilnīgi neko, tikai nofiksēs valsts zemo dzīves līmeni. Kredītu ņemējiem tā ķā tā būs jābrauc citur naudu nopelnīt, ko var darīt jau tagad., jo šeit to nopelnīt nevarēs. Pie pašreizējā lata kursa šeit neatmaksājas gandrīz neko ražot un tā ir galvenā problēma, kas žņaugusi preču ražošanu no lata ieviešanas brīža. Pašreiz būtu pēdējais brīdis sākt lata vērtības samazināšanu, jo citu rīcības instrumentu iekšējā tirgus(līdz ar to arī eksporta) atdzīvināšanai vairs nav. vairs nav.Latvijai ir iespēja ieiet vēsturē ar sagrautu ekonomiku, bet stabilu lata kursu.
nn
n
par banku nepratu jasaka paldies nevis zviedriem bet paarcentiigiem vietejiem izpilditajiem ka bluuma (spiidolas balva).. zviedru vaina bija parlieka uzticiba shameejiem
Roberts
R
Kopumā var būt ideja ir atbalstama, taču neiestāstīs man neviens, ka situāciju Latvijā var labi izprast, darbojoties un pieņemot lēmumus ārpus LV. Skandināvu banku speciālisti jau ir noveduši Latviju pie krīzes. Vismaz par pensiju parūpēšos, lai to nepārvalda kāds bankas gudrinieks Zviedrijā.
liepa
l
Lata savienošana ar eiro bija tikpat neprātīgs gājiens kā pārāk augstais lata kurss pašā sākumā. Šie smagie akmeņi nekad neļaus Latvijas ekonomikai tikt virs ūdens. Pāriešana uz eiro neglābs no visa, bet vismaz ļaus atveseļoties, citādi nāve ir neizbēgama.
nīgrais
n
Polijas IKP turas tikai un vienīgi uz derīgo izrakteņu iegūšanu - tas ļauj gan zlotu bez sāpēm devalvēt, gan ekonomiku kaut kā nebūt noturēt. Ja nav derīgo izrakteņu, tad vajadzīgas smadzenes. Ja arī to nav - tad latvijas liktenis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas