Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eksperts: Koalīcijas kodols varētu būt JV, NA un AS

Šobrīd izskatās, ka koalīcijas kodols varētu būt politiskās partijas Jaunā vienotība (JV), Nacionālā apvienība (NA) un Apvienotais saraksts (AS), sarunā ar aģentūru LETA pieļāva politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Politologa vērtējumā, lielākais jautājums ir par to, kas varētu būt kā papildinājums vadošajām partijām, jo patlaban ir skaidrs, ka tik sašķeltā Saeimā ir nepieciešamas "balsu rezerves".

"Šobrīd var redzēt vērtību dažādību koalīcijā. Redzam, ka būs partijas ar dažādiem priekšstatiem un dažādām vērtībām, līdz ar to vajag balsu rezervi, lai jaunā valdība var funkcionēt un paļauties uz parlamentu. Varbūt, pirmkārt, skatīsies "Attīstībai/Par" un "Progresīvo" virzienā vai tikai uz vienu no tām," lēsa Rajevskis.

Rajevskis norādīja, ka jaunā valdība būs tikpat nevienota kā iepriekšējā. Pēc viņa vārdiem, vēlētāji ir izmantojuši lielās izvēles iespējas katrā no politiskajām nišām, līdz ar to Saeima būs sadrumstalota un starp deputātiem būs "gan antivakseri, gan radikālāki, agresīvāki krievu pārstāvji, gan arī tā saucamie liberāļi".

Šādā situācijā nav šaubu, ka valdībā būs vērtību un ideoloģiju strīdi, ir pārliecināts politologs.

Saskaņā ar pašreiz Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamo informāciju, "Jaunā vienotība" (JV) nākamajā Saeimā varētu būt ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 16, "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) - pa 13, "Stabilitātei!" (S) un "Progresīvie" (P) - pa 10, bet "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - deviņus mandātus.

Tikmēr "Attīstībai/Par" (AP) un "Saskaņas" rezultāti pašlaik ir ļoti tuvi 5% barjerai: AP pašlaik savākusi 5,02% balsu, kas parlamentā ļautu iegūt sešus mandātus, kamēr "Saskaņa" ar 4,77% ir tūlīt aiz strīpas. Vēl atlicis saskaitīt gana daudz balsu, lai gan AP varētu izkrist no Saeimas, gan arī "Saskaņa" iegūt minimālu pārstāvniecību, tādējādi būtiski mainot kopējos rezultātus un mandātu sadalījumu.

14.Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja kopumā 59,33% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas