Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Eksperts: partijām trūkst ideoloģijas, tādēļ vēlētāji bieži maina izvēli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nezinītis
N
Izvēle šoreiz ir ļoti grūta. Pieņemamas ir daudzās, uzsveru, daudzās jaunās partijas. Nav nevienas līderes, un tā ir galvenā bedre kur vecie buki nomakšķerēs mūsu balsis. Baidos, ka progresīvi domājošo vēlētāju nav tik daudz, lai ievēlētu visas jaunās partijas. Liela daļa, ja ne visas tās paliks aiz borta. Būtu tikai viena jaunā partija, tā gan tad kļūtu līdere. Bet tā mūsu balsis izšķīdīs un savāks vecie buki. Un, tur jau sen man aizdomas, vai var uzticēties balsu skaitīšanas sistēmai. Visu var izdarīt ar datora palīdzību, bet datorizēt balsu sakaitīšanu, tas ir tabu. Vai neslēpjas tā sāls tai faktā, ka datorizēta balsu skaitīšana ir viegli kontrolējama, un figļi-migļi vairs nav realizējami. Vecās partijas savas balsis nokrāpt droši vien neļaus, bet kā būs ar jaunajām. Es diemžēl neredzu citu ceļu, kā vienīgi balsot par krievu partijām. Sāpīgi gan, no vilka bēgsi, lācim virsū gan. Tās, mazākais, mācēs savas balsis saskaitīt un vecos bukus no siles nodzīt. Politikā arī neizdevīgu draugu draudzības nav, ja tiem varas grožu nav, būs jāstāv pie ratiem. Bet katram jādomā pašam. Varbūt spēsim un iemācīsimies organizēties, datori un internets taču ir, un saliksim šo zagļu bandu aiz restēm par valsts putināšanu pēc nākošām vēlēšanām. Lai ko panāktu, nepieciešams būt pamatjautājumos vienotiem, bet mēs vārdu *kompromiss* nepazīstam, matus skaldam par katru sīkumu, līdz ar to kopēja lieta nekust ne no vietas. Vienas, kopējas taisnības, kas apmirinātu visus, diemžēl nav. Katrs taču atrodamies dažādos apstākļos. Bet ķīviņi tieši ir vajadzīgs lai no malas nekaunīgākie paņemtu visu,. Tā mēs zaudējam valsti un drīz zaudēsim pēdējās apakšbikses.
Ieva
I
Superā ideoloģija: maisīties pa svešām piemiņas dienām!
Kairis.
K
Vienīgā partija kurai ir jūtama partijas ideologija ir VISU LATVIJAI. Manā skatījumā šī partija ir vienīgā par ko balsot. Tā es arī darīšu. Sākotnēji ideologija bija TB/LNNK, bet ;laika gaitā, ka sapinās ar politisko korupciju, ka citas partijas šī ideologija izgaisa. Tad sākās "backas"laiks ar viņu netikumiem. Balsojot par VISU LATVIJAI no kopējās saraksta visi TB/LNNK uzvārdi tiks izsvītroti.
Zin.
Z
Ne tikai partijām, bet arī pašai Latvijas valstij nav ideoloģijas.
Ieva
I
Pret tā nav ideoloģija, vismaz kamēr nepamato kāpēc un nepiedāvā reālu plānu. Nu jā, bet tādi mums ir tie politiķi, par ko lieliski vēsta šīgada kampaņa: tas ir slikts, jo dara/nedara to....Primitīvi...
hmmm
h
Šoreiz balsošu par Labu Latviju. Vienotības žonglēšanai ar meliem īstā vieta ir cirkā. Labāk gudri blēži, nekā aptrakuši pamuļķi.
Eiroskeptiķis
E
reitingi IR safabricēti. Krastu pagājušgad nelaida pie Dombura, jo viņa it kā nebija 1 %. dabūja 4,5 . Nebija nopircis reitingu , godīgs.
Eiroskeptiķis
E
Lūdzu, 320 000 vēlētāju, kas nobalsoja pret dalību ES - Jūsu rīcībā 5. saraksts, vieīgie eiroskeptiķi no visiem iesniegtajiem. Tur kandidē eiroskeptiķu līderi Normunds Grostiņš, prof. Viktors Dinēvičs, Ilona Aleksandrova (Latgalē) :) IR ideoloģija.
Grrr
G
Man pats stulbākais liekas īsi pirms vēlēšanām nodibināt partiju un tad cerēt, ka nu ievēlēs. Un tad kliedz, ka reitingi safabricēti, ka neņem vērā utt.
cita
c
es savu izvēli neesmu mainījusi. kā balsošu par tp, tā arī balsošu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas