Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Elektrības tarifu palielināšana ir ekonomiski nepamatota un ir atceļama

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Klusais
K
Cik zinu, tad KDS ir vienīgie, kuri praktiski spēruši soli, lai sniegtu prasību administratīvajā tiesā. Visām sabiedriskajām organizācijām vajag pievienoties!
cleo
c
Ja LE tarifi izrādīsies nepamatoti, Kamparam nekavējoties jāatkāpjas no amata, bet Kampara ieliktenis Žīgurs jānomaina ar kādu īstu elektroenerģētikas speciālistu.
KDS
K
Pēc pēdējās informācijas Pieteikums tiesā tiks iesniegts 10. martā. Par iespēju parakstīties, līdzko būs saņemta informācija no juristiem, nekavējoties ziņosim. Parakstīties būs iespējams līdz 30. aprīlim. Centīsimies šo iespēju nodrošināt visā Latvijā.
KDS
K
Jaunos elektroenerģijas tarifus KDS apstrīdēs tiesā Pirmdien, 21.februārī Kristīgi Demokrātiskās Savienības (KDS) valde pieņēma lēmumu vērsties tiesā, lai apstrīdētu jaunos Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apceptētos AS Latvenergo elektroenerģijas tarifus. KDS juristi gatavo pieteikumu tiesai, kurā lūgs izvērtēt jauno elektroenerģijas tarifu pamatotību. Marta sākumā pieteikums tiks iesniegts administratīvajā rajona tiesā. KDS organizēs arī parakstu vākšanu pret SPRK akceptētajiem AS Latvenergo jaunajiem tarifiem. Kur un kādos laikos būs iespējams parakstīties, visdrīzākajā laikā tiks paziņots atsevišķi. Tarifu noteikšanas politikai produktiem, kuri ir regulējami, ir jābūt makroekonomiskai un sociāli atbildīgai. Taču šai situācijā redzams, ka Ekonomikas ministrijas patiesais mērķis ir budžeta ienākumu paaugstināšana, balstoties uz elektroenerģijas cenu pieauguma rēķina. Tas pēc būtības ir jauns, papildus nodoklis. Ekonomiskās krīzes apstākļos, pie zemas iedzīvotāju maksātspējas un augsta oficiālā, bet vēl augstāka faktiskā bezdarba līmeņa, tas ir sociāli bezatbildīgi un ekonomiski absurdi. No makroekonomikas viedokļa tas nozīmē iekšzemes pieprasījuma pārdali par labu elektroenerģijas patēriņam. Vienlaikus tiek samazināts citu produktu un pakalpojumu pieprasījums, kas neizbēgami pastiprinās uzņēmējdarbības sektora problēmas. Tā rezultātā iespējami jauni uzņēmumu bankroti un bezdarbnieku skaita pieaugums. Tas savukārt izraisīs ķēdes reakciju budžeta nodokļu ieņēmumu samazināšanā un sociālo izmaksu palielināšanās virzienā. Tarifu dažādība, atkarībā no elektroenerģijas patēriņa apjoma, arī sociālā skatījumā nesasniedz savu mērķi. Latvenergo un Ekonomikas ministrija jaunos tarifus pamato it kā ar sociāli jūtīgāko grupu aizsardzību. KDS valdes priekšsēdētāja Māra Viktorija Zilgalve uzskata: "Faktiski jaunie tarifi nabadzības pieaugumam pakļauj tieši sociāli neaizsargātās iedzīvotāju grupas - daudzbērnu ģimenes, vecāka gada gājuma ļaudis, invalīdus un bezdarbniekus, kuri spiesti lielāko daļu sava laika pavadīt dzīvesvietās, ikdienā patērējot vairāk elektrības. Ne mazāk jūtami tas ietekmēs arī lauku iedzīvotājus, kuriem nav pieejama centralizētā siltumapgāde, gāzes padeve un citi komunālie pakalpojumi. Šāda tarifu noteikšanas metodika ir vērtējama kā cilvēktiesību pārkāpums, jo netiek ievērots sociālais taisnīgums." www.kds.lv Uzmanību! Parakstu vākšana tiks atklāta tūlīt pēc 1.marta, kad juristiem būs gatavs prasības pieteikums tiesai. Parakstu lapas tiks pievienotas prasībai. Tādā veidā visi, kuri būs parakstījušies, kļūs par prasības pieteicējiem tiesai. Tuvāka informācija par parakstu vākšanas gaitu tiks izziņota atsevišķi. Jo vairāk parakstu, jo lielāks spēks mūsu kopējai lietai un lielāks spēks tiesā gūt uzvaru. Visi aicināti aktīvi piedalīties!
Krauze
K
Man tikai prieks, ka neizdevās Kampera plāns sakūdīt tautu pret enerģētiķiem. Nu tik ļoooti gribas to Latvenergo noprivatizēt vajadzīgiem cilvēkiem, vai ne? Jo gandrīz visi, izņemot Vienotības biedrus, saprata, ka jaunie tarifi ir kampera izgudrots elektrības nodoklis, lai aptīrītu iedzīvotājus. Var teikt, ka tarifu un nodokļu paaugstināšanas radītā inflācija faktiski ir slēpta lata devalvācija.
V V FREIBERGA
V
JĀ TE TIKAI DABŪT VAIRĀK NODOKĻU,KUR SKATĀS PREZIDENTS V ZATLERS. KAM MUMS TĀDU PREZIDENTU,KAS PAR CILVĒKIEM NEDOMĀ?????????????
Pabrik
P
maksāsiet!muļķi vienmēr maksā nekurnot,neprotestējot!
Barons
B
Kuram gan rodas šaubas, ka jaunie Latvenergo tarifi ir tikai viens no nodokļiem, kas papildus tiek uzlikts nodokļu maksātājiem? Citādi uzņēmumam, kuram 2010.gadā bija 40 milj. Ls peļņa, mainīt tarifus nemaz nav nepieciešams. Bet tā kā šo peļņu savāc Dombrovskis, tad, protams, tarifu maiņa ir pilnīgi saprotama. Īstenībā šie tarifi visus skars daudz vairāk nekā mums te tiek stāstīts, jo savas cenas būs spiesti pacelt visi tie uzņēmumi, kas vēl ir saglabājušies Latvijā. Tāpat tas sadārdzinās arī visu citu iestāžu darbību. Visas šīs "konsolidācijas", "solidaritātes" ir vienkārši pretīgas. Jo to rezultātā cilvēki tiek fiziski iznīcināti. Tautas skaitīšanas rezultāti būs šokējoši un parādīs, ka mēs strauji tuvojamies pilnīgai katastrofai. Eiropā vidējais elektrības patēriņš ir 3700kWh gadā uz ģimeni. Mūsu Latvenergo grib, lai mēs palienam zem 1200kWh gadā. 3700kWh nav mēneša patēriņš. Tas jau būtu rūpnieciska objekta patēriņš.
mja
m
kamparveidigie vienotie dombrovskmeerkakji
Haris
H
Nu, tie raksta autori gan nav kaut kādi "čaļi no ielas".
XXL
X
Diena jau sākusi vālēt atsevišķas personas viedokli kā absolūto patiesību!
Haris
H
Parastai ģimenei ar četriem cilvēkiem un divistabu dzīvokli ir vismaz 300 kWh liels elektrības patēriņš mēnesī, Eiropā vidējais elektrības patēriņš ir 3700 kWh ====================== Vai te kaut kas nav saputrots?! Vai Eiropā 3700 kWh tiek patērēts MĒNESĪ? Vai tomēr GADĀ?
ia
i
nevajag tracināt cilvēkus,pensionāri slikti,100 latnieki muļķi-un nevajag atvainoties,ja tas nenāk no sirds.Padomāt pirms runā.Par gāzi un elektrību-lielie monopoli arī varētu dzīvot pa nullēm,jo līdz šim jau dividendes nav ieguldījuši attīstībā,palasot par vidējām pensijām-kam mēs to varam pasaulē teikt,kur pat bezdarbnieku pabalsti ir daudzas reizes lielāki.Tak pārsvarā visur ir tā,ka prece vairumā ir lētāka,tas būtu logiski ar elektrību un gāzi
cony
c
Dārgais Bomzi Vamzi,jūsu jautājums ir ļoti mani ieinteresējis un tiks veidota padomjunieku grupa tālākai izpētei,jo gribam atbildēt jums pēc būtības.Būsim patīkami preicīgi,ja vēl radisiet kādus jautājumus,kuru izpētei varētu jau daudz kompleksāk pietuvināties,varbūt ietverot jau pagājušā gadsimteņa griezumu.
Bomzis Vamzis
B
Par šo esmu 2011.gada 18.februārī uzdevis atklātu un publisku jautājumu Ministru prezidentam Dombrovskim: Cienījamais Dombrovska kungs! Jautājums: Ar ko lūdzu atšķiras Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) 12.01.2011 pieņemtais lēmums par Valsts uzņēmuma Latvenergo tarifu paaugstināšanu - par elektroenerģijas sadales pakalpojuma tarifu projektu, un citi Latvijas Republikas Jūsu vadītās Valdības lēmumi par nekustamo īpašumu nodokļu paaugstināšanu, no padomju okupantu varas ielikteņu lēmumiem 1940.gadā, proti, kad okupācijas vara - PADOMJU VARA noteica nacionālās valūtas - lata kursu pret eiro, atvainojiet, rubli proporcijā 1:1 un uzlika nesamērojamus nodokļus Latvijas Republikas pilsoņu nekustamam īpašumam un tā rezultatā Latvijas Republikas pilsoņi bija spiesti 1940.-1941.gadā kļūt par okupētas Valsts - Latvijas Republikas parādniekiem, kā rezultātā nekustamos īpašumus OFICIĀLI pārņēma, nacionalizējot tos, Latvijas PADOMJU sociālistiskā republika, kas mirkli vēlāk, paužot Latvijas tautas, kura citēju: "pakļauta izlaupīšanai un verdzībai, nolemta nabadzībai un izmiršanai" t.s. gribu, lūdza, citēju, "Padomju Sociālistisko Republiku Savienības Augstāko Padomi uzņemt Latvijas Padomju Sociālistisko Republiku Savienības sastāvā ..."? Lēmumu par Latvenergo tarifiem - ATB ILDE NAV SAŅEMTA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas