Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Elektronisko mediju likumprojekta nobremzēšana draud ar naudas sodu

Saeimas vairākums trešdien pieņēmis lēmumu neskatīt otrajā lasījumā jau tā daudzkārt iestrēgušo Elektronisko mediju likumprojektu, kas sāk apgrūtināt iespēju to pieņemt galīgajā lasījumā līdz jūnijam. Ja likumprojekts laikus netiks pieņemts, tas valstij var draudēt ar naudas sodu. 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēde Ingrīda Circene (JL) Saeimas plenārsēdē trešdien norādīja, ka Eiropas Komisija sākusi pārkāpumu procedūru pret Latvijas valsti par attiecīgās direktīvas neiestrādāšanu likumā un, ja likums līdz jūnijam netiks pieņemts trešajā lasījumā, tad varot tikt piemērotas soda sankcijas 320 000 eiro par pārkāpumu un vēl 230 eiro par katru nākamo dienu.

Likumprojekta skatīšanu Saeimā trešdien atbalstīja tikai Jaunā laika un Pilsoniskās savienības, kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti. I.Circene Dienai norāda, ka viņai neesot skaidra loģika, kāpēc pārējās partijas likumprojekta virzību apturēja. Viņas dzirdētie deputātu argumenti, ka šī ir pirmssvētku diena un likumprojekta izskatīšana varētu ļoti paildzināt Saeimas sēdi, kā arī tas, ka priekšlikumi, par ko komisija sprieda vairākus mēnešus, vēl nav izdiskutēti frakcijās un deputāti nezinot, kā balsot, neizturot kritiku. Turklāt būtiski, ka šis ir otrais, nevis trešais lasījums. Viņa neizslēdz iespēju, ka likumprojekts nobremzēts, jo atbalstu nav guvuši vairāki strīdīgi priekšlikumi saistībā ar digitālo apraidi, turklāt tieši vakar arī izskanēja, ka Satiksmes ministrija gatavo priekšlikumu Elektronisko mediju likumprojektam, lai radītu iespēju pagarināt radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības uz nākamo termiņu, ja komersants izpilda visas noteiktās prasības. Tas ļautu uzņēmumam Lattelecom būt virszemes ciparu apraides īstenotājam līdz 2018.gadam.

I.Circene stāsta, ka viņas vadītā komisija, kurā pārstāvētas gandrīz visas Saeimas frakcijas, jau trešdien nobalsojusi par likumprojekta iekļaušanu 15.aprīļa Saeimas sēdes darba kārtībā, taču viņai neesot nekādas drošības, ka tad tas tiešām tiks pieņemts, jo iepriekš "visi nobalsoja arī par 31.martu . Vēl esot iespēja likumu pieņemt līdz Jāņiem, taču mazāk laika atlikšot priekšlikumu iesniegšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas