Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ēlerte ar saviem domubiedriem iepazīstinās nākamnedēļ

Bijusī laikraksta Diena galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte pirmdien preses konferencē iepazīstinās ar saviem domubiedriem, kuri varētu kandidēt vēlēšanās, Dienai teica pati S.Ēlerte.Medijiem jau kļuvis zināms, ka viņu vidū ir Ojārs Kalniņš, Lolita Čigāne, Rasma Kārkliņa, Uģis Rotbergs, ko S.Ēlerte Dienai arī nenoliedza.

BNS vēsta arī par Latvijas pārstāvi Eiropas Savienības tiesā Kristīni Drēviņu, jaunatnes politikas veidotāju, Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas koordinācijas departamenta Jaunatnes politikas nodaļas vadītāju Andri Grafu, Nacionālo bruņoto spēku pulkvedi, Dagdas novada deputātu Juri Viļumu, uzņēmēju "Jelgavas tipogrāfijas" valdes priekšsēdētāju Juri Sīli, piedāvāta arī bijušā Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta vadītāja Raimonda Rublovska kandidatūa.

Uz jautājumu, vai preses konference notiek tikai pēc Vienotības paziņojuma par atteikšanos no TB/LNNK un Visu Latvijai! tāpēc, lai Meierovica biedrība būtu droša, ka nebūs jāstartē kopā vēlēšanās, piemēram, ar tēvzemiešiem Juri Dobeli un Pēteri Tabūnu, S.Ēlerte atbildēja: «Tā nebija. Es uzskatu, ka TB/LNNK un Visu Latvijai! būs mūsu partneri pēc vēlēšanām, ja viņi iekļūs Saeimā. Taču mūsu atšķirības bija pārāk lielas, lai veidotos konsolidēts spēks.»

Lūgta komentēt Vienotības partiju lēmumu aicināt apvienības sarakstā tikai tos S.Ēlertes domubiedrus, kuri ir gatavi iesaistīties kādā partijā, viņa norādīja: situācija Latvijā ir pārāk dramatiska, lai nodarbotos ar sīkiem savstarpējiem strīdiem.

Tā kā SCP nepiekrita Visu Latvijai! aicināšanai un līdz ar to Pilsoniskā savienība bija pret TB/LNNK iesaistīšanu apvienībā, ko savukārt vēlējās Jaunais laiks (JL), tad arī JL līdere Solvita Āboltiņa nebija gatava atteikties no sava viedokļa, ka Saeimā nevar strādāt cilvēki, kas nav nevienā partijā.

Vienīgais izņēmums ir pati S.Ēlerte, kura neatbildēja, vai šim nosacījumam viņas izveidotās Meierovica biedrības kandidāti ir gatavi. Taču Vienotība pēc vienprātības principa var arī lemt par atsevišķu bezpartijisku kandidātu aicināšanu sarakstā, ja tam visi piekrīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas