Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ēlerte: Lietussargu revolūcija turpinājās, daži nobīstas un pārceļas uz citām valstīm

Bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un "Lietussargu grupas" pārstāve Sarmīte Ēlerte (PS) norāda, ka t.s. Lietussargu revolūcija netika apturēta, bet ir turpinājusies. Izplatītā paziņojumā "par Lietussargiem, putniem un tiesisku valsti" viņa norāda, ka katram ir izvēle, vai turpināt to Latvijā vai pārcelties uz citu valsti.

Paziņojums seko pēc publikācijas SestDienā, kur bijušais Delnas vadītājs Roberts Putnis, kurš tagad dzīvo Vācijā, norādījis, ka S. Ēlertei bijusi slepena vienošanās ar tobrīdējo premjeru Ivaru Godmani, lai neturpinātu aktivitātes, kuras ieguvušas "lietusargu revolūcijas" apzīmējumu.

S. Ēlerte atgādina, ka 2007. gada oktobrī cilvēki tika aicināti pie Saeimas, lai "novērstu izrēķināšanos ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju". Valdošā koalīcija bija ķērusies pie tiesiskas valsts demontāžas, grozot drošības likumus, mēģinot ielikt Satversmes tiesā un Tiesībsarga birojā savējos, raksta S. Ēlerte. Toreiz izdevies nosargāt KNAB, atkāpās Kalvīša valdība, sekoja referendums, Satversmē tika ietvertas tiesības tautai atlaist Saeimu. "Nekādas slepenas  vienošanās nevienam no Lietussargiem nebija un nevarēja būt. Lietussargu revolūcija turpinājās, tā bija un ir par tiesisku valsti, un būtu bērnišķīgi cerēt, ka tāda panākama vienreiz un uz visiem laikiem," uzsver S. Ēlerte.

Paziņojuma noslēgumā viņa norāda, ka katrs mēs varam izvēlēties, vai un kā to stiprināt."Daži nobīstas no savas nevarības un kā putni ceļas spārnos uz citām valstīm, kuras tiesiskākas, citi strādā, lai tiesiskāka kļūtu Latvija. Es un mani  domubiedri ejam politikā, iesaistoties Vienotībā, citi organizējas nevalstiskajās organizācijās, būs daudzi, kas Lietussargu mērķus atbalstīs vēlēšanās," teikts paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas