Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Elksne iesniedz atlūgumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Puka
P
Nu varbut ari labi. Nebija jau vina laba zurnaliste sada tipa raidijumam. Faktiski pat diezgan neprofesionali vadija un biezi nebija sagatavojusies.
kruze
k
Te viens pieminēja Baibu Strautmani. Viņa arī ir vadījusi mediju treniņus, bet tas nenozīmē, ka šiem cilvēkiem pēc tam pie viņas ēterā būtu vieglāk gājis. Baiba pat skarbi savus kursabiedrus no žurnālistiem intervēja. Kāpēc dažus (šajā gadījumā Ivetu Elksni) vērtē pēc vieniem kritērijiem, bet citus mediju treniņu vadītājus (Domburu, Strautmani, Kristu Vāveri utt) pēc citiem?
ingucis
i
Piekrītu bobo. Turklāt - ja ir runa par trenēšanu intervijām un iespēju, ka tas pats žurnālists, kurš vadījis nodarbības, pēc tam intervē šo cilvēku un par kādu īpaši strīdīgu jautājumu, piemēram - esmu gandrīz 100% droša, ka šis žurnālists spēs no intervijas izdabūt maksimāli iespējamo, jo viņš zina cilvēka vājās puses daudz labāk kā jebkurš cits, vai ne? :)
bobo
b
Soreiz negribaas pat iisti apspriest Elksne ir laba zurnaliste vai nav. Un vai vajag iet prom vai nevajag. Bet dazbriid liekas, ka cilveekiem ir kautkas sajucis. Kas slikts ir tajaa, ka profesionaali cilveeki nodod savu pieredzi citiem profesionaaliem cilveekiem? Vai tad ja Elksne macitu jaunos sacisim politikas zinatnu studentus universitaatee, taa arii buutu slikta lieta? Manuprat tachu ir svarigi lai zurnalistu sadarbibas rezultata ar sabiedribu (kuru skaitaa ietilpst ari politikji) mes sanjemtu kvalitativu produktu zinju, interviju u.c. mediju produku veidā. Un ja sada sadarbiba palidz sadu produktu sasniegt es neredzu tajaa neko sliktu. Ja nepatik ka Elksne vai Domburs vai jebkurs vada raidijumu, un ir labaks kandidats vieta, protams jaliek labaks, bet par sadu darbibu kautkaa neredzu saikni. Biezi vien man ir tada sajuta, ka Latvijas zurnalisti ir karastavokli pret politikjiem noteikti, bet biezi ari biznesmeniem, slavenibam, krieviem, latviesiem vai Aneti Sonciku, vai Znaroku. Ka tikai izcelt sensaaciju. Un tas nav pareizi. Atkal vecais piemers. Mr. Lary King ir labs draugs ar pusi pasaules, un tiesi tapec vinjs var pajautat vistrapigakos un nozimigakos jautajumus jebkuram. Vai tas prezidents, vai izvarosanas upuris vai filmuzvaigzne. Un no ta ir jamacas. Un cik zinu visa pasaulee labaakie sava aroda prateji dalas ar savam zinasanam. Ta ka nav ko cepties. Lai veicas. Bobo
lno
l
Es domāju, ka Vitai Dreijerei vajadzētu nokaunēties par šādas rakstu sērijas radīšanu. Ir labi, ka tiek atmaskotas nesmukas lietas, bet diez vai tāpēc jābojā cilvēkiem dzīve! ____________________________ _________ Nu lūk, žurnālistu aprindās valda tā pati morāle, kas valdošajā bandā - neaiztiec savējos:) Ne jau autorei jakaunas, bet tev, dārgā, par savu istabmeitas aprobežotību:))
lno
l
Nav šaubu, ka ņemot vērā mūsu "elites" izglītības, audzinātības un varētu teikt īpaši zemo inteliģences līmeni, bez instruēšanas pirms parraides notiktu trakas lietas. Nu iedomājieties, kas notiktu, piem.ja netiktu aizrādīts, ka pārraides laika nedrīkst lietot necenzējamu leksiku, nedrīkst atraugāties vai līst raidījuma vadītājai zem brunčiem? Katrs no savas pieredzes zina, kādus tekstus no iekšām izdabū mūsu valdības locekļi. Vai maz pārmetumus nācās dzirdēt žurnālistam, ka nopublicēja bez rediģēšanas Šlesera teikto! Tā kā Elksnei, vadoties no Latvijas morāles kritērijiem, nav ko pārmest - sieviete uzvedas pieklājīgi, restorānā pēc tekilas lietošanas nav apšmucējusies kā...viena otra pazīstama persona, bet ja nopietni, tad tikai aktīva sabiedrība ir spējīga ielikt rāmjos žurnālistus, kuri brīžam uzvedas vēl riebīgāk kā viņu intervējamie. Kolāta lielākais "saniegums" ir Rīta vingrošana, Domburs jūtas kā raidījuma krēslā ka Zevs Olimpā, bet nespēj apstādināt vājā zemkopibas ministra runas plūdus, toties bie ži pārtrauc pusvārdā pieklājīga cilvēka ievērības cienīgu domu. Man līdz šim brīdim nav likusi vilties žurnāliste Strautmane, kurai acīmredzot apnicis cīnīties " ar cūkām dubļos, kuras no tā gūst baudu" /LL/.
gods
g
Cienījama Elksnes pozīcija: tika aizvainots gods un žurnaliste pati aiziet. Reta parādība: ir vēl tie, kuriem rūp viņu gods. Bet mēs taču esam Latvija, nevis Eiropa, kur tādiem "niekiem", kā GODS, piešķir nozīmi.
mentu kari
m
šis nav maskavas tv seriāls mentu kari, bet gan vietējie latvijas žurnālistu kari. Ko tad nav varējuši atkal sadalīt savā starpā?
kur loģika
k
Nav saprotama Gailīša pozīcija. Par ko tika atlaista Elksne: par to, ka vadīja mēdiju treniņus, jeb par to, ka nesaskaņoja to ar priekšnieku Gailīti? No teksta izriet, ka tie, kuri dabū atļauju no G., darbā paliek.
Dusmas
D
Es domāju, ka Vitai Dreijerei vajadzētu nokaunēties par šādas rakstu sērijas radīšanu. Ir labi, ka tiek atmaskotas nesmukas lietas, bet diez vai tāpēc jābojā cilvēkiem dzīve! Tas viss nāks atpakaļ un diez vai tad Dreijeres kundze jutīsies laimīga. Kauns, ka kolēģis žurnālists daudz augstākas klases kolēģi žurnālistu var šitā "izēst" no darba vietas. Cerams, ka "Diena" savu slikto toni un žulti kādu laiku pār normāliem cilvēkiem vairs neizgāzīs. Esmu patiešām apbēdināta par šīs nu jau var teikt "lapeles" uzvedību.
jap
j
"paldies" Vitai un Diena kolektiivam...
uno
u
Laba žurnāliste aiziet no TV, bet tāda viduvējība kā tēmas autore Dienā droši vien šodien no laimes až no ādas lec ārā, kā, redz, ietekmējusi notikumu gaitu, cik visuvareni ir masu mediji utt. Vai ne, Vita? Skumji.
zx
z
fab: diemžēl šajos laikos žurnālists bez "uzbrūkošā toņa" nav spējīgs izvilkt no lokomotīvju, stabilitātes garantu un pārējās varzas bezjēdzīgajiem runas plūdiem kaut kādu saprātīgas atbildes minimumu... Elksne ir viena no retajām, kam tas izdevās.
Inga
I
Manuprāt, ljoti laba zhurnaaliste, kura prata uzdot "bezkauniigus" jautaajumus, darot to ljoti korekti! Bija prieks skatiities! Lai turpmaak vinjai veicas!
abet
a
Piedodiet, bet tieši šādas personīgo jautājumu kārtošanas dēļ, kas ir skaidri redzams, "Diena" zaudē lasītājus. Izēdāt un palika labāk? Televīzijai labāk? Tad vēl vajadzētu iznīcināt tās grāmatas, kur aprakstīti mediju treniņi - tikai tas garantē, ka žurnālistiem būs tā lieliskā iesopēja apstrādāt amatpersonas, kas ir pāķi un neko nesajēdz no tā, ko un kā grib mediji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LTV ģenerāldirektora rīcība

Raksts "Kots sola aizliegt LTV darbiniekiem vadīt mediju treniņus" atrodams šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas