Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

ES jāuztraucas par Latviju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
T
VVF varēja izmantot iespēju PAKLUSĒT! Jo savas prezidentūras 8 gados NEIZDARĪJA ne tik cik melns aiz naga Latvijas ekonomikai! Tieši otrādi par premjeru ielika TP mūlāpu Šķēli un vēlāk TP lielāko cūku Kalvīti, kas nodarbojās ar KAITNIECĪBU pret Latvijas valsti ...
Berta
B
Ēlerte arī tajā kompānijā - tas labi!
Elizabete
E
Patiesiba ... Acim redzeju vinu kriminalitates un draudus latviesu pasakumiem ... '... visvairak cies krieviski runajosie , kuri strada uz buvem ... ' Un pareizi ka EK par to satraucas. Jo latvju bāleliņi bezdarbnieki un strādājošie ar samazinātām algām kaut kā savelk jostas, kaut ko piecieš un arī šo krīzi pārvarēs Dieva mierā. Ja ne citādi, tad aizbrauks uz Latgali vai Īriju sēnes palasīt. Bet VV minētais aspekts ir daudz nopietnāks, jo kaut kur taču rodas kriminālisti, kas sāk laupīt bankās un Dusos. Varbūt dodot ES šādus mājienus, kāds arī tur pamostas.
Elizabete
E
"Taču Māstrihtas kritērijiem jābūt elastīgāk piemērojamiem, īpaši tām valstīm, kuras nacionālo valūtu piesaistījušas eiro ar fiksēto kursu un nevar izmantot valūtas svārstības, lai izkļūtu no krīzes." Varētu jau tā ES piemērot elastīgākus kritērijus un strauji ieviest Latvijā EUR, neatliekot to no gada uz gadu. Lielākā daļa iedzīvotāju un pašvaldību taču ir paņēmuši kredītus EUR, bet algas un nodokļus uzņēmumi maksā latos. Līdz ar to par katru kredīta maksājumu bankām maksājam par valūtas konvertāciju, bez kā varētu iztikt.
K2
K
1) ".. skandināvu bankām, kas veikušas milzīgas investīcijas." Tas nu nav taisnība. Apzināta NĪ burbuļa pūšana nav "milzīgas investīcijas". Nu nevaru es ticēt, ka zviedri, paši piedzīvojuši NĪ burbuli, nesaprata, kas te pēdējos 5 gados notika. 2) Par sociālo tainīgumu - 100% taisnība. Domājot Parex notikumu kontekstā par pensionāriem un skolotājiem, paliek nu tiešām šķērmi ap dūšu, kaut arī nekad neesmu bijis komunists. Kārlim Marksam te būtu ļoti viegli argumentēt. Un latviešu tradicionālā orientēšanās uz Rietumiem te ir stipri likta uz spēles. To, ka ir slikti, mēs visi zinām, par to neviens nav jāpārliecina. Bet valdībai jādara absolūti viss iespējamais, lai gan darbos, gan vārdos pārliecinātu vēlētāju vairākumu, ka sekojošā rīcība būs sociāli taisnīga, nevis "treknā gala" mēģinājums noturēt savu dzīves līmeni uz "liesā gala" rēķina.
K-K
K
Patiesiba ... Acim redzeju vinu kriminalitates un draudus latviesu pasakumiem ... '... visvairak cies krieviski runajosie , kuri strada uz buvem ... ' ! Vai tie pasi, kuru vecaki ir nelikumigie militaristi un kurus U un B ar parakstiem Maskava iesedinaja musu zeme ka okupantu 5. kolonu ? Tie pasi vecaki kuri saviem berniem nemaca valsts valodu - VVF valodas likuma pieseguma ???
K-K
K
... Maigi ... maigi ... neviens negrib runat par patiesibu ... Jau agri, 1990's,, bija redzams nenormalas nakotnes postpadomijas attistibas stavoklis toreizeji atjaunota Latvija, un pasreizeja Bezabrene .... ... Nepastav ilgi un nedarbojas neviens valsts limena ekonomijas attistibas modelis kurs tiek parslogots ar parazitu, kriminalistu un pasinteresantu vaditu, likumigi nepilnigas un saraustitas sistemas atributiem ... ... Mums ir jasak no jauna ... ne no 1990.g. saitem !!!!
Visvaldis
V
Labi, bet nedomāju, ka mums vislaik jācitē krievu tā sauktie sociologi, kuri visi kā viens iepriekšējos laikos bija prasti komūnisti un kolaboracionisti tikai tagad pārsaukušies par politologiem un sociologiem, kā mūsu Kreituse . Ari ekonomiskajā krīzē iegrūda tie paši Kargini, Godmaņi, Peteri un tamlīdzīgi, kuri, ja nebūtu PSRS sabrukuma, būtu ikdienas funkcionāri un nekas vairāk. Tos, kuri bija spējīgi jelko darīt tieši latviešu (un piebildīšu savu pārliecību - līdz ar to arī visu šeit dzīvojošo) interesēs Moskaļi sēdināja cietumos un psihenēs, protams, arī bērni tiem līdz ar to nedzima.... Starp citu arī pēc LAtvijas atjaunošanas nez kāpēc aktīvākie un nopietnākie vīri pēkšņi aizbrauca uz Rietumiem un nebrauc atpakaļ, bet daži gāja bojā mīklainās nāvēs. Nez kāpēc? Tomēr varbūt ir laiks sākt darīt mums pašiem un neārstēt visu pasauli, lai viņi kaut kā tiek galā bez mums? Vienreiz mūsu sarkanie strēlnieki jau tiem nabadziņiem palīdzēja ...
RēgaināsVirsotnes
R
''Jā, komunisti tiešām ar dzīvi komunismā pēc 20 gadiem - piemānija. '' - redz, cik vienkārši atrast vainīgos pēc 20-it gadu dzīvošanas REĀLĀS demokrātijas un kapitālisma apstākļos, kad ar savām rokām/galvām ir izveidota kaut kāda sistēma, kas tagad sāk buksēt - Nudien gribot-negribot jāpiekrīt sociologam A.Zinovjevam secinājumam: ''(..) я думаю, что разгром СССР был гигантской ошибкой Запада. Запад даже не мечтал приступить к демонтажу социалистической системы раньше середины XXI века. Горбачев сделал подарочек, от которого они не могли отказаться. В результате началась такая эволюционная деградация Запада, что под угрозой оказались лучшие завоевания западной цивилизации. Поражение СССР стало началом не посткоммунистического, но постдемократического общества. Глобализация и американизация — это удар не столько по русской цивилизации, сколько по Западной Европе и западной цивилизации, начиная с эпохи Ренессанса.'' Александр ЗИНОВЬЕВ : Разгром СССР был ошибкой Запада (8 мая 2006 г.)
reality
r
'' Visuztraucošākais, ka iedzīvotāji, kuri piedzīvojuši komunisma izgāšanos, varētu secināt, ka arī kapitālisms un brīvā tirgus ekonomika viņus ir pievīluši. '' - tas tiešām ir satraucoši tiem cilvēkiem (oligarhiem&viņu pakalpiņiem), kas demokrātijas un kapitālisma lozungu aizsegā ir 20-it gadus Latvijā darījuši ne-demokrātiskas un ne-kapitālistiskas (lasi- laupīšanas) lietas. Ja nu aizvien lielāka iedzīvotāju daļa (kritiskā masa) sāk domāt un spēt atmaskot šos viltus praviešus ?- tad pastāv iespēja, ka viltus pravieši ar viltus lozungiem tiek saukti pie atbildības par situāciju, kurā tie noveduši valsti ? - saraucoši, bīstami - nepieļaujami.....
Ilmārs
I
Jā, komunisti tiešām ar dzīvi komunismā pēc 20 gadiem - piemānija. Patiešām var domāt, ka piemāna arī kapitālisms. Tā vien liekas - ja tu neesi savā nozarē izcilākais, tad tu neesi nekas. Bet cilvēki grib normālu dzīvi arī nebūdami superstāri. Bet viņiem piekar zīmolu - lūzers.
un
u
Raksts ir pret Šķēles untumiem.
vedekla
v
Tieši tā! Vienmēr noslēdz kaut kādus līgumus mums par sliktu. Citādi mūs nebūtu ņēmuši? Nevajag arī, kaut es biju par. Vismaz būtu palikušas mūsu cukurbietes un piena rūpniecība. Valsts vadītājiem vajadzēja kārtīgi izskaidrot, tautai grūti visā iedziļināties un izprast. Jā, un kam ticēt šajā zemē? Viens saka tā, otrs šitā... Nu viņi uztraucas. Ķēmi...
tjotja Motja
t
Žetons arī no manis. Nupat parakņājos materiālos par barikāšu laiku (R. Milbergs). Mati slejas stāvus, izlasot par Godmaņpapu. Kāda deokupācija, kāda dekolonizācija. Profesionāļi rullē! Un atrullēja ar-te nu mēs esam.
Lelle
L
"Paldies cienījamās dāmas un kungi par atklātību. Vismaz divdesmit gadu laikā pirmo reizi pateikts atklāti, neaizplīvurieti , kādiem cilvēkiem Latvijā jūt līdzi un atbalsta tos. Latvietis, kas atrodas savā Tēvu zemē, ir norakstīta mazsvarīga monēta, kuru var nodot pārkausēšanai, vai arī visādiem veidiem veicināt to emigrēšanu uz ārzemēm. Acīmredzot arī tas ir ieplānots, ka lielāka daļa darbaspējīgo jauniešu vairs neatgriezīsies atpakaļ Latvijā. Galvenais, lai šī civilokupantu massa Latvijā nekustētu no vietas. Ar saviem spriedelējumiem dāmas un kungi ir pateikuši, ka Latvija no PSRS puses netika okupēta un nekādu seku nav. No tā izriet ,ka Latvijas valsts deviņdesmitajos gados nevis atjaunoja savu valstiskumu, bet tika dibināta kā jauna valsts. Tātad pamadokumentos ierakstītais ir tīrā fikcija. Kas tālāk!" Tev žetons no manis!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas