Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Finanšu ministram Vilkam straujš publicitātes kāpums

Arī pērn, līdzīgi kā 2010.gadā, presē visbiežāk minēts premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), savukārt finanšu ministram Andrim Vilkam (Vienotība) pērn bijis straujš publicitātes kāpums, liecina_ Lursoft _apkopotā informācija.
Premjera vārds pērn minēts 12 034 rakstos. Salīdzinājumā ar 2010.gadu Dombrovska publicitāte pieaugusi par 4,68%.

Otro vietu fizisko personu sarakstā saglabājis eksprezidents un Saeimas deputāts Valdis Zatlers, kura publicitāte pērn piedzīvojusi būtisku kāpumu, proti, pērn publikāciju skaits, kurās pieminēts Zatlers, palielinājies par 44,85%.

Straujāko publicitātes kāpumu Zatlers piedzīvojis maijā, kad viņš izdeva rīkojumu nr.2, kas rosināja Saeimas atlaišanu. Vēsturiskā lēmuma dēļ Zatlera publicitāte pakāpās par 72,35% un turpināja pieaugt arī jūnijā. Tomēr, par spīti straujajam kāpumam, Zatlers pagājušajā gadā ilgi nav spējis noturēt augsto reitingu, un jau augustā tas krities par 52,72%. Lai arī pēc nepārvēlēšanas prezidenta amatā Zatlers nodibināja savu partiju, ar katru nākamo mēnesi Zatlera publicitāte tikai samazinājusies, nelielu pieaugumu uzrādot vien oktobrī.

Savukārt saraksta trešajā vietā ierindojies tagadējais Valsts prezidents Andris Bērziņš. Pagājušā gada pirmajos mēnešos, proti, janvārī un februārī, Bērziņš pieminēts vien attiecīgi deviņos un piecos rakstos, savukārt maijā vērojams straujš publicitātes kāpums ‒ viņa vārds bija lasāms jau 344 rakstos. Arī turpmākos divus mēnešus Bērziņa publicitātes indekss turpinājis pieaugt, savukārt pēc vēlēšanām tas vidēji ik mēnesi saglabājies robežās no 400 līdz 700 rakstiem.

Rudenī notikušās Saeimas vēlēšanas ieviesa būtiskas izmaiņas pārējās saraksta pozīcijās.

Piemēram, bijušais Saeimas deputāts Ainārs Šlesers, kurš ārkārtas vēlēšanās piedzīvoja sakāvi, gada laikā no ceturtās saraksta pozīcijas noslīdējis līdz desmitajai vietai.

Augsto pozīciju pērn nav spējis saglabāt arī bijušais ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība), kurš nestartēja ārkārtas vēlēšanās un no 3.vietas nokritis līdz 9.vietai.

Tomēr būtisks publicitātes pieaugums pērn fiksēts finanšu ministram Vilkam, kurš no 22.pozīcijas spējis pakāpties uz sesto vietu. Savukārt rakstu skaits, kuros pieminēts ministrs, gada laikā gandrīz trīskāršojies. Vilks pērn ik mēnesi pieminēts vidēji 254 rakstos.

Pērn visvairāk presē minēts Dombrovskis, Zatlers un Bērziņš, tālāk seko Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība), Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs), Vilks, Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij, Zaļo un zemnieku savienība), bijušais ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība), Kampars, bet sarakstu noslēdz Šlesers.

Visas sarakstā esošās amatpersonas, izņemot Kamparu un Šleseru, pērn piedzīvojušas publicitātes pieaugumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiro

Zemkopības ministrijā (ZM) 2025.gada budžeta apmērs ir 874,898 miljoni eiro, tostarp 716,653 miljoni eiro būs paredzēti ES politikas instrumentu īstenošanai un citiem ārvalstu līdzfinan...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas