Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Finanšu ministriju apsargā privātfirma

Konkursā par Finanšu ministrijas apsargāšanu uzvarējusi privātfirma, šovakar vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga. Tā ir firma Ave Lat Sargs. Jaunais finanšu ministrs Einars Repše informējis, ka izvērtēs iepriekšējā ministra laikā noslēgto līgumu.

Līdz šī gada 6.februārim ministrijas ēku Smilšu ielā, kur atrodas arī Valsts kase un Valsts ieņēmumu dienests (VID), sargāja VID struktūrā esošā finanšu policijas pārvalde. Taču tagad šīs funkcijas nodotas privātās rokās. Pēc bijušā ministra Ata Slaktera (TP) vadītās ministrijas prasības, Valsts nekustamo īpašumu aģentūra rīkojusi konkursu un uzvarējusi firma Ave Lat Sargs, kas par pakalpojumu prasījusi viszemāko cenu - 12 tūkstošus latu mēnesī. Tas esot par 8 tūkstošiem mazāk nekā finanšu policija.

Daudzas valsts iestādes sargā Valsts policija. Pustūkstotis policistu apsargā tiesu ēkas, prokuratūru, ārlietu ministru un vēstniecības. Kopumā aptuveni 30 objektu.

Raidījumā uzsvēra, ka Ave Lat Sargs amatpersona ir Leonīds Krongorns, kas esot Harija Krongorna brālis. Nekā Personīga norādīja, ka H.Krongorns bija ekspolitiķa Andra Šķēles (TP) finanšu konsultants un tika apsūdzēts par krāpšanu un naudas atmazgāšanu tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā. Raidījums arī atgādināja, ka firmu dibināja Latvijā līdz šim lielākā pārtikas koncerna Ave Lat Grupa, kas A.Šķēli padarīja par 29 miljonu dolāru vērtā vekseļa īpašnieku.

Latvijas drošības iestādes firmu ir atzinušas par piemērotu darbam ar klasificētu informāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas