Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FM: likums neprasa Melngaiļa algas samazināšanu

Likumi pašlaik neparedz, ka būtu jāsamazina "Parex bankas" valdes priekšsēdētāja Nila Melngaiļa alga, aģentūrai BNS pavēstīja Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktore Diāna Bērziņa.

Viņa skaidroja, ka likums par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām noteic, ka valsts kapitālsabiedrība ir kapitālsabiedrība, kurā visas kapitāla daļas vai balsstiesīgās akcijas pieder valstij. "Parex banka" nav valsts kapitālsabiedrība, jo galvenais akcionārs nav valsts, bet gan valstij piederoša kapitālsabiedrība, līdz ar to "Parex bankas" valdes un padomes locekļi nav valsts amatpersonas un uz tiem neattiecas prasība sniegt deklarācijas un publiskot savus ienākumus, īpašumus utt. atbilstoši prasībām, kas noteiktas likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā.

Bērziņa norādīja, ka līdzīgi uz "Parex bankas" valdi pašlaik neattiecas grozījumi arī likumā "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām". Melngaiļa atalgojumu atbilstoši likumam nosaka "Parex bankas" padome.

FM Komunikācijas departamenta vadītāja arī atzina, ka "Parex bankas" valdes un padomes atalgojums tika būtiski samazināts jau 2008.gada decembrī, kad jaunā valde un padome sāka pildīt savus pienākumus. Jaunajai valdei noteikts atalgojums 28% apmērā no iepriekšējās valdes atalgojuma, savukārt jaunās padomes atalgojums ir 17% no iepriekšējās padomes izmaksām.

Finanšu ministrs Einars Repše iepriekš aģentūrai BNS teica, ka viņaprāt, Melngaiļa atalgojums būtu jāsamazina.

Melngailis iepriekš atklājis, ka mēnesī saņem apmēram 12 tūkstošus latu. Melngaili par "Parex bankas" valdes priekšsēdētāju iecēla pērn decembra sākumā, kad valsts nolēma palielināt daļu bankā, pārņemot visus 84,83% "Parex bankas" akciju, kas pirms bankas pāriešanas valsts kontrolē piederēja tās līdzšinējiem lielākajiem akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim.

Atalgojuma samazinājumu paredz šopavasar Saeimā pieņemtie grozījumi likumā par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām un kapitāla daļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas