Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FM neplāno pārskatīt PVN grāmatām, uz ko aicina Dālderis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
...
.
Es ar savu algu nevarēju nopirkt gandrīz nevienu grāmatu un arī tagad, pēc PVN paaugstināšanas, nevaru. Tā ka neredzu iemeslu kāpēc jāmazina PVN. Bagātie kā pirka tā pirks.
ululiņš
u
Godmanis jau tikai rūpējās par jūsu veslību. Lasīšana bojā acis un vedina uz ķecerīgām domām! Bet mēs ar sievu izlasītos žurnālus, tādus kā "Rīgas laiks", "Vokrug sveta" un GEO ziedojam vietējai bibliotēkai.
Ausma
A
Ministrs "vērdiņš" zin tik, ko saka priekšā Taukpartija. Ja saka stāties TaukParijā - vērdiņš stājas; ja saka celt pompozo pili - vērdiņš ceļ; no kādiem līdzekļiem finansēt? Bija plāns no Lattelekom privatizācijas naudas - nav. vai finansēs no Šķēles piedāvātā latu devalvācijas - diez vai izdosies, ne? no kādiem līdzekļiem finansēt PVN pazemināšanu grāmatām - "vērdiņš" nezin.
Dace
D
Bet vai ministrs Dālderis zin, ka JAU ESOŠAJĀM BIBLIOTEKĀM ir samazināts finansējums jaunu grāmatu iegādei? Stāvoklis ar grāmatām ir tiešām katastrofāls : jaunas grāmatas nevaram nopirkt, jo ļoti dārgas, bet bibliotekās tās samazināsies vai nebūs vispār ! Kāpēc tad jāceļ jaunu biblioteku, sauktu "gaismas pili", ja tur nebūs GRĀMATAS kā tādas, vien stikla kalns, kur ekstrēmistiem pulcēties ?
Ansis
A
Ne tikai pazemīnāto PVN likmi grāmatām, bet arī īenākuma procentus no azartspēlēm un alkohola un tabakas jāatdod kultūrai! Normāla prakse vairākās dienvideiropas valstīs.
Ausma
A
Klajš populisms no Dāldera puses krīzes laikā pieprasīt samazināt PVN likmi. Drīzāk Dālderim jādomāt kā mazināt Kultūras nozares izdemumus. Neesmu neko dzridējis par būtisku izdevumu samazināšanu no Kultūras ministrijas. Samazinot liekos izdevumus, iespējams, varēs atrast līdzekļus PVN samazināšanai. Pateikšu priekšā: gaismaspils projekta apturēšana dos būtisku līdzekļu ekonomiju.
Juris
J
Jāatjauno pazeminātā PVN likme siltumam!
???
?
Nez kāpēc TP sēdēja klusa, kad Godmanis ar Slakteri pacēla šo PVN? Tad klanīja slimās galvas un plaukšķināja zaglīgās ķetnas! Tagad pamodušies! Tad lai jūsu Slakteris nāk un paziņo, ka tie bija idiotiski lēmumi un uzņemas mūžam piesaukto politisko atbildību! Uzdodiet jautājumus Godmanim, kurš gan tagad alkst iegrābties Eiropas naudās. Šlesers blefo tā, ka Gebels un visi padomijas demagogi varētu pamācīties.
Veselā miesā,vesels gars!
V
Vispirms ir jāpazemina vismaz līdz Īslandes 7% Latvijas 21%likme (otra augstākā pasaulē)pārtikas produktiem! Ar to arī jāsāk! Izsalkušiem cilvēkiem(lielākā daļa no 630.000 Latvijas pensionāriem joprojām saņem pensiju,kas ir zemāka pat par valdības oficiāli apstiprināto iztikas minimumu) 10 latu grāmatas neinteresē,jo tās var izlasīt jebkurā bibliotēkā bez maksas! Kur var Latvijā trīsreiz dienā(izņemot cietumu) bez maksas pāēst?
e
e
Paugstinot PVN likmi grāmatām tām 100 galvām vajadzēja saprst, ka uzliek augstas cenas arī mācību grāmatām.
Daina
D
Bet ar šo lēmumu palielināt nodokli taču ir samazināta ražošana, par 40% palēnitāta ekonomiskā asinsrite šajā sektorā. Vai tad tas nav arguments sarunās ?
Dr.xy
D
Latvijas valdiba ir tiesam unikala sava stulbuma.Atklajusi jaunumu,ka PVN paaugstinasana nav devusi velamos rezultatus!!Jebkura nodoklu paaugstinasana,seviski krizes laika,samazina nodoklu ienakumus valstij.Vienkarsi tauta perk daudz mazak.Ka vispar var but vienads PVN visam precem?! Vacija PVN ir 19%,partikas precem 7%,macibu gramatam 0%.Ja Latvijas valdiba doma pacelt akcizes nodokli cigaretem,cerot uz lielaku ienakumu,tad ari tas ir stulbums,jo tas tikai atbalstis kotrabandu.Nodoklu paaugtinasana izraisa bankrotus un lidz ar to ari bezdarbu.Bet ka jau saka,mulkibai robezu nav.
zvirbulēns
z
Kad tiks likvidētu Kultūras ministrija?
vārds
v
Dalderis ir politiķis. Un šis paziņojums ir "laba" politika.
Ance
A
Miljonārei Kilbokai grūti laiki pienākuši???:))) Bet ja nopietni, man ienalga, vai grāmata maksā 4.50 Ls, vai 5.45...tāpat -pārlieku dārgi! Labāk, sārtvaidzis ministrs, mudinātu grāmatu izdevējus samazināt % no peļņas, it sevišķi samazināt cenu mācību grāmatām. Pretējā gadījumā sanāk, ka atkal tiek domāts par miljonāriem, nevis tautu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas