Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

FOTO: Akcija pie Latvenergo beidzas salīdzinoši mierīgi

Piektdienas rītā protesta akcija pret Latvijas energokompānijas _Latvenergo _jaunajiem tarifiem bija pulcējusi apmēram 25 cilvēkus, un neilgi pirms pulksten 10 tā salīdzinoši mierīgi beidzās, novēroja aģentūra BNS.

Protestētāji turēja plakātus, kuros iebilsts pret tarifu palielināšanu, un fonā skanēja dziesmas. Akcija pie "Latvenergo" ēkas Rīgā, Pulkveža Brieža ielā 12, noritēja salīdzinoši mierīgi, lai gan viens no protesta akcijas dalībniekiem pat pamanījās aizdedzināt rozā dūmu sveci pie  "Latvenergo" durvīm.

Protesta akciju rīkoja antiglobālisti, kas, uzrunājot sanākušos, pavēstīja, ka "cīnās pret  "Latvenergo" privatizāciju". Antiglobālisti uz akciju bija atveduši paštaisītu elektrisko krēslu, ko kopīgi protesta akcijas laikā nolēma dāvināt "Latvenergo" valdes priekšsēdētājam Ārim Žīguram. Elektriskā krēsla nesēji gan tālāk par  "Latvenergo" apsardzes darbiniekiem netika, un dāvana  "Latvenergo" vadītājam netika nodota.

Kārtību akcijas laikā uzraudzīja četri policisti.

Pēc akciju rīkotāju sniegtās informācijas, mītiņš pret "Latvenergo" tarifiem bija pieteikts Rīgas domē. Mītiņa pieteicējs ir Sigurds Graudiņš.

Pirmajā protesta akcijā 24.martā pie Rīgas pils pulcējās aptuveni tūkstotis cilvēku, lai paustu negatīvo attieksmi pret gaidāmo "Latvenergo" tarifu paaugstināšanu no 1.aprīļa. Protestētāji pils telpās tikās arī ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, bet vēlāk daudz mazākā skaitā devās pie Saeimas. Protesti beidzās mierīgi.

"Latvenergo" elektroenerģijas gala tarifs patērētājiem no piektdienas pieaug par 21%. Paredzēts, ka jaunie tarifi neskars 61% "Latvenergo" klientu, jo tos piemēros klientiem, kas gadā patērē vairāk par 1200 kilovatstundām (kWh). No 1.aprīļa visām mājsaimniecībām par pirmajām 1200 kWh būs jāmaksā līdzšinējais starta tarifs - 0,0825 lati (Ls)/kWh. Savukārt no 1201 kWh tiks piemērots pamata tarifs - 0,1074 Ls/kWh.

Kompānija "Latvenergo" ir lielākais elektroenerģijas ražotājs un tirgotājs Latvijā, kas apgādā ne vien regulētā tirgus klientus - mājsaimniecības un saistītos lietotājus, bet arī veiksmīgi sadarbojas ar tirgus klientiem, kuri elektroenerģiju iepērk par vienošanās cenu. Kopumā Latvijas enerģētikas uzņēmumam ir 30% no Baltijas kopējā tirgus, aktīvi izvēršot tirdzniecību arī ārvalstīs, savukārt kompānijas kopējais klientu skaits sasniedz gandrīz vienu miljonu.

"Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi - "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas