Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FOTO: Dālderis liek meklēt iespējas samazināt Gaismas pils celtniecības izdevumus

Kultūras ministrs Ints Dālderis (TP), šodien apmeklējot Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas būvlaukumu, paudis viedokli, ka krīze ir jāizmanto bibliotēkas celtniecības labā un laikā, kad vērojama vispārēja izmaksu samazināšanās būvniecības sektorā, jāatrod iespējas samazināt būvniecības izmaksas, informē ministrija.

“Sabiedrībai ir jābūt pārliecinātai, ka katrs santīms, kas tiek izlietots bibliotēkas celtniecībai, ir tērēts taupīgi, godīgi un atbilstoši,” sacījis ministrs, kas jau uzdevis valsts aģentūrai “Jaunie “Trīs brāļi”” atrast iespējas ietaupīt bibliotēkas celtniecībā ieguldāmos finanšu līdzekļus.

Kultūras ministrs uzskata, ka LNB celtniecības "iesaldēšana" nav pieļaujama, jo tas - līdzīgi kā jebkura liela būvobjekta celtniecības gadījumā - novedīs pie ievērojama kopējo izmaksu sadārdzinājuma, dos triecienu būvniecības nozarei un palielinās bezdarbu. Tāpat LNB celtniecības "iesaldēšana" būtu ļoti negatīvs signāls, ka Latvija nevēlas ieguldīt cilvēku izglītībā un konkurētspējā, sekmēt uz zināšanām balstītu sabiedrību, kas nav iedomājama bez modernas bibliotēkas.

Saskaņā ar būvdarbu grafiku patlaban notiek Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas nulles cikla jeb pamatu izbūve, bet šoruden tiks uzsākta celtnes virszemes daļas, kā arī inženierkomunikāciju tīklu būvniecība. I.Dālderis atzinīgi novērtējis paveikto Gaismas pils būvniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas