Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Dombrovskis ticies ar Tusku

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš uzturas vizītē Polijā, ticies ar Polijas premjeru Donaldu Tusku, lai pārrunātu abu valstu divpusējo sadarbību un ekonomisko situāciju reģionā.

Polijas premjerministrs informēja par ekonomisko situāciju Polijā, norādot, ka Polija kopā ar Slovākiju bija viena no tām Eiropas Savienības valstīm, kas ekonomiskajā krīzē cietusi vismazāk, tā apliecinot Polijas valsts augsto finanšu disciplīnu, kā arī spēju vadīt valsts ekonomiku arī krīzes laikā.
D.Tusks pateicās par Latvijas dienestu palīdzību plūdu likvidēšanas darbos Polijā.

V.Dombrovskis Polijas premjeram izteica pateicību par līdzdalību un atbalstu saistībā ar starptautisko aizdevumu Latvijai, jo arī Polija ir viena no donorvalstīm. Ministru prezidents informēja par pēdējām sarunām ar Starptautisko Valūtas fondu, kā arī par Latvijas lēmumu neizmantot pieejamo aizdevumu 100 procentu apmērā, bet izmantot tikai daļu no aizdevuma, ko piešķir starptautiskās organizācijas – Eiropas Komisija, Starptautiskais Valūtas fonds, Pasaules Banka. Divpusējos aizņēmumus no valstīm Latvija šogad neizmantos, jo Valsts kases rīcībā ir pietiekams finanšu apjoms, un papildus aizņēmums šobrīd nav nepieciešams.

D.Tusks izrādīja interesi par Latvijas paveikto sociāli vismazāk aizsargāto sabiedrības pārstāvju atbalstīšanai krīzes laikā. Tāpat Polijas premjers vēlējās uzzināt Latvijas sabiedrības noskaņojumu ekonomiskās krīzes laikā, kā arī par sasniegtajiem pozitīvi vērtējamajiem rezultātiem izvairoties no plašiem sabiedrības nemieriem. V.Dombrovskis norādījis, ka ir svarīgi nodrošināt minimālo sociālās drošības tīklu, kas vērsts uz mazaizsargāto atbalstu – paredzot ārkārtas pasākumus labklājības, nodarbinātības un veselības aprūpes jomās, informē Valsts Kanceleja.

V.Dombrovskis uzaicināja Polijas premjeru apmeklēt Latviju, un Polijas premjerministrs D.Tusks labprāt pieņēma šo ielūgumu, uzsverot, ka to izmantos un ieradīsies vizītē Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas