Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

FOTO: Gerhards saņem zelta moci no protestētājiem

11.novembra krastmalā un pie Vanšu tilta priekšpusdienā veidojās lieli sastrēgumi, jo Vecrīgas virzienā devās ļoti daudz motociklistu. Viņu skaits varētu pāsniegt vairākus simtus, novēroja Diena. Centra virzienā devās arī automašīnas, daudzu mašīnu logos bija baltas A4 formāta lapas ar uzrakstiem – “Nepiekrītu” vai “Es nepiekrītu”. Mašīnas rotāja autoklubu karodziņi. Uz protesta akciju devās arī cilvēki motociklistu tērpos, redzami cilvēki ar riepām rokās.

Saeimas teritorija bija nožogota un Vecrīgā redzami daudz policistu.

Protestētāju bija tik daudz, cik vien to atļāva ielas, kas ved uz Saeimu, novēroja Diena. Pie Saeimas ēkas ieejas bija novietots ar melnu pārklāju apklāts motocikls. Uz motocikla stūres bija uzlikta riepa, kas izrotāta kā sēru vainags, ziņo LETA. Pie protestētājiem iznāca Saeimas spīkers un satiksmes ministrs Kaspars Gerhards. Protestētāju vidū ir arī uzņēmējs Vladimirs Barinovs un spēkavīrs Raivis Vidzis, novēroja LETA.

Satiksmes ministrs no protestētājiem saņēma dāvanu - vecu Minsk. Dāvana ir no Latvijas Motoklubu asociācijas. Gerhards žurnālistiem pēc dāvanas saņemšanas sacījis - lai gan jaunais braucamrīks būs jādeklarē ikgadējā amatpersonas deklarācijā, viņš dāvanu pieņemšot. Motociklistu rokās bija arī plakāts - "Ekskluzīvam transportam ekskluzīvus ceļus".

Šodien ap 13:00  bija pieteikta motociklistu un auto īpašnieku protesta akcija Saeimas tuvumā. Transportlīdzekļu īpašnieki protestē pret valdības un Saeimas Budžeta komisijas lēmumu paaugstināt ikgadējo nodevu – motociklam līdz 24 latiem gadā līdzšinējo trīs latu vietā, bet auto atkarībā no masas. Automašīnām ar pilnu masu līdz 2600 kg nodevas likme pieaugs līdz 95 Ls sākotnēji plānoto 90 Ls vietā, bet automašīnām ar pilnu masu no 2601 kg līdz 3500 kg tā būs 115 Ls sākotnēji plānoto 110 Ls vietā. Nekonsekvence ir faktā, ka automašīnām ar mazāku masu, nodevas pieaugums ir lielāks, nekā automašīnām ar lielāku svaru. Savukārt motociklisti uzskata, ka nodeva var sasniegt tikai 12 Ls gadā.  

Jāpiemin, ka motociklistiem izdevās panākt, ka nodevas apjomu samazina - valdība sākotnēji to ieplānoja 50 Ls gadā, taču vēlāk satiksmes un finanšu ministri tomēr aicināja atbildīgo Saeimas komisiju nodevu samazināt līdz 24 Ls.

Saeima par budžetu, kas paredz virkni būtisku nodokļu izmaiņu, lems rīt, 1.decembrī. Pie Saeimas tiek plānotas plašas protesta akcijas, ko pieteikuši studenti un atbalsta arodbiedrības.  

Tikmēr policija paziņojusi, ka izvērtēs pirmdienas rītā notikušo motociklistu protesta akciju, kuras laikā kāds pārgalvis ar savu spēkratu iebrauca Daugavā. Valsts policijas preses nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš aģentūru BNS informēja, ka kārtībsargi ir saņēmuši internetā publicēto video ar neparastās akcijas atspoguļojumu un vērtēs, vai šī rīcība ir kāds pārkāpums un vai par to kāds būtu jāsoda.

(papildināta ar FOTO)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

VIDEO: Protestējot pret transportlīdzekļu nodevas palielināšanu, motociklists iebrauc Daugavā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas