Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Imšu un Veipu soda ar sešiem gadiem cietumā un mantas konfiskāciju

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta lietā par naudas piesavināšanos Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) apsūdzētajiem bijušajiem biroja darbiniekiem Jānim Imšam un Indrai Veipai šodien piesprieda katram sešu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju.

Tāpat tiesa no bijušā KNAB Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas galvenā speciālista Jāņa Imšas nolēma piedzīt aptuveni 102 000 latu, ko saskaņā ar apsūdzību viņš varētu būt piesavinājies no kriminālprocesos izņemtās naudas.

Rīgas apgabaltiesa, izskatot šo lietu pirmajā instancē, 2009.gada 2.februārī Imšu bija nolēmusi sodīt ar septiņu gadu brīvības atņemšanu, mantas konfiskāciju un naudassodu desmit minimālo mēnešalgu (1800 latu) apmērā.

Savukārt Veipu AT šodien atzina par vainīgu arī vienā naudas piesavināšanās epizodē, kurā iepriekš Rīgas apgabaltiesa viņu bija attaisnojusi. Par to Veipai AT šodien piesprieda sešu gadu brīvības atņemšanu ar mantas konfiskāciju. Savukārt pēc panta par valsts amatpersonas bezdarbību AT Veipai noteica maigāku sodu, nekā pirms aptuveni gada to bija lēmusi Rīgas apgabaltiesa. Pirmā instance Veipai par šo likuma pārkāpumu bija piespriedusi piecu gadu brīvības atņemšanu ar tikpat ilgu aizliegumu ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās. Savukārt AT Veipai šodien par to piesprieda trīs gadu brīvības atņemšanu.

Tāpat AT no Veipas nolēma piedzīt vairāk nekā 33 000 latu, kurus saskaņā ar apsūdzību viņa varētu būt piesavinājusies no KNAB glabāšanā esošās naudas.

Rezultātā AT šodien abiem apsūdzētajiem mainīja Rīgas apgabaltiesas iepriekš piespriestos galīgos sodus - Imšam tika noteikts par vienu gadu maigāks brīvības atņemšanas sods, bet Veipai - par vienu gadu bargāks.

Turklāt atšķirībā no pirmās instances tiesas sprieduma AT šodien no abiem apsūdzētajiem par labu KNAB nolēma piedzīt piesavinātos līdzekļus.

Pilns AT šodien pasludinātā sprieduma teksts būs pieejams 2.martā, bet pēc tam desmit dienu laikā to būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Kā ziņots, 2008.gada pavasarī klajā nāca informācija, ka no KNAB pazuduši aptuveni 135 500 lati. Šī summa pazudusi 11 lietās, no kurām lielākā daļa jau iztiesāta. Saņemot kritiku par nepietiekamu savu padoto kontroli, lielā mērā saistībā ar šo lietu vēlāk amatu zaudēja toreizējais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas