Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

FOTO: Jelgavnieki mazrunīgi par savu izvēli

Jelgavā pie vēlēšanu iecirkņiem aptaujātie iedzīvotāji par savu izvēli vēlēšanās ir nerunīgi, taču izsaka cerības, ka 10 Saeima strādās labāk par iepriekšējo.Rīta pusē pie vairākiem iecirkņiem pilsētā bija vērojamas garas balsotāju rindas.

Ap pulksten 10 iecirknī Jelgavas slimnīcā rindā gaidīja ap 15 jelgavnieku. Lielākoties tur manāmi vecāka gadagājuma cilvēki. Vēlēšanu komisijas pārstāve Zemgales Ziņām teica, ka komisija strādājot veikli, bet vēlētāji, saņēmuši vēlēšanu zīmes, ilgi kavējas kabīnē, domājot, par ko balsos. Divu mazuļu māmiņa Svetlaba no Garozas ielas sacīja: «Jāpiedalās! Tas ir labāk nekā ignorēt.» Ar cerīgām domām balsot ieradusies arī Gita. Uz jautājumu, par ko atdevusi balsi, viņa neatbild, taču pēc brīža nopūšas.

Rindas veidojās arī 4. vidusskolā, kur tāpat kā citos iecirkņos pārkāpumu dienas pirmajā pusē nav bijis. Marija un Valdis no Paula Lejiņa ielas sacīja, ka savu izvēli izdarījuši jau savlaicīgi, un reklāmas kampaņas viņus nav ietekmējušas. «Domāju, ka pēc vēlēšanām Latvijā dzīve kļūs labāka,» teica Marija.

Diezgan raiti vēlētāju kustība notiek 6. vidusskolā Loka maģistrālē, turpretī Jelgavas kultūras namā jau pāris stundu veidojas milzu rindas līdz pat nama durvīm. Daļa pilsoņu pukojas, ka tik garās rindās nestāvēs, bet nākšot vēlāk. Kāds jaunietis jokoja, ka rindas dēļ šoreiz nepiedalīsies vēlēšanās. 

Arī pie kultūras nama sastaptais Edgars Baļķens neatklāja, par ko balsojis, taču sacīja, ka vēlējis par sarakstu un deputātu kandidātiem, kas strādājuši jau iepriekšējā Saeimā. Uz jautājumu, vai ar savu izvēli ir apmierināts, viņš atbildēja īsi: «Nu, cik nu tur gandarīts...»

Kultūras namā sastaptie vēlēšanu novērotāji pastāstīja, ka tur pirmie pieci seši balsotāji ieradušies jau pirms septiņiem rītā, kad tika vērtas iecirkņa durvis. Vēlāk ieradies autobuss ar ekskursantiem – kādas citas pilsētas kultūras darbinieki, apceļojot Latviju, piestājuši Jelgavā un balsošanai izvēlējušies vietējo kultūras namu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas