Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

FOTO: Prieks lielāks par bailēm lidot

Es nezinu, tas būs piedzīvojums, _Dienai _nosmej izraēlietis Boazs, jautāts, vai pēc visiem notikumiem ar Īslandes vulkānu, tā radīto pelnu mākoni un tā dēļ joprojām daudzviet ierobežoto gaisa satiksmi tagad nav bail lidot. "Domāju, ka viss būs kārtībā. Nedomāju, ka aviokompānijas uzņemtos tādu risku, ja tas nebūtu droši."

Tā kā šorīt Latvijā atjaunota no pagājušās nedēļas ceturtdienas slēgtā gaisa satiksme, jaunais vīrietis pusdienlaikā no lidostas Rīga devās uz Prāgu, no kurienes viņš tālāk plānojis doties uz Telavivu. Līdz ar Boazu uz Prāgu lidoja arī Igors, lai tālāk dotos uz Štutgarti, kur jaunais vīrietis strādā. "Man nav bail lidot. Baidos no tā, ka varētu iestrēgt Prāgā."

Arī lidostā sastaptā Enija bija optimistiski noskaņota pirms došanās ceļā uz Prāgu, kur jaunā sieviete bija iecerējusi nokļūt svētdien pie sava drauga. Arī viņa norādīja, ka nav bail lidot, atzīstot, ka varbūt citādas sajūtas būs, jau sēžot lidmašīnā.

Ar vēlāku reisu uz Prāgu devās arī dziedātājs Intars Busulis un mūziķu grupa, lai piedalītos džeza festivālā. Sākotnēji mūziķi uz Čehiju bija plānojuši doties ar autotransportu, taču parādījās ziņas par gaisa satiksmes atjaunošanu un ka "viss ir droši", plānu maiņas iemeslu skaidroja I.Busulis. Sākotnēji mūziķis sacīja, ka nav bail lidot, bet vēlāk atzina, ka "bišķiņ" varbūt esot.

Ne visas valstis kā Latvija un Čehija līdz šim atjaunojušas gaisa satiksmi. Lidostā Rīga uzstādītie televizori, kas pārraida jaunāko informāciju par avioreisiem, pusdienlaikā liecināja, ka lidojumi nenotiek uz Norvēģijas galvaspilsētu Oslo, Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu u.c. Lidostā sastaptais zviedrs Klāss sākotnēji bija plānojis no Stokholmas uz Rīgu lidot ar lidmašīnu, taču valstī slēgtās gaisa satiksmes dēļ bija spiests braukt no savas dzimtenes ar prāmi, lai tālāk no Rīgas ar lidmašīnu lidotu uz Minsku, kur vīrietim ir biznesa darīšanas. Savukārt Dienas uzrunātie lietuvieši jau bija paņēmuši čemodānus un gaidīja pie ieejas izlidošanai uz Oslo, līdz pēdējā brīdī pateikts, ka reiss ir atcelts.

Arī lidostā Dienas sastaptā gruzīnu ģimene gaida, kad varēs izlidot uz savu zemi, uz kurieni viņi caur Rīgu dodas no Spānijas. "Mēs Spānijā strādājam. Trīs gadus neesmu redzējusi savu dēlu," asarām acīs stāstīja Nestahi, kura kopā ar citiem tuviniekiem sesto dienu gaida, kad varēs doties tālāk. "Esam pārguruši un nezinām, kad nokļūsim dzimtenē," Dienai saka cita gruzīnu sieviete gados Aunisheva, piebilstot, ka gribētu doties uz Gruziju ar autotransportu, taču, tā kā ar šādu ārkārtas situāciju ģimene nebija rēķinājusies, tam nav vajadzīgo resursu.

Ir avioreisi, kuri izveidojušos rindu dēļ ir pārcelti uz vēlāku laiku. "Mums jau bija neērti stāvēt rindā uz pārreģistrāciju. Visi tādi bēdīgi, bet mēs tādas priecīgas," par iespēju ilgāk padzīvot Latvijā Dienai prieku pauda Arta Alvika un Jeļena Kuzmina. Abas sievietes dzīvo Lielbritānijā, no kurienes pirms mēneša bija atbraukušas apciemot tuviniekus. Šodien abas bija plānojušas braukt atpakaļ, taču izveidojušās rindas dēļ vēl divas nedēļas būs spiestas Latvijā padzīvot ilgāk.

"Nekādu problēmu nav. Esam laimīgas par aizķeršanos un par iespēju ilgāk padzīvot dzimtenē," noteica Jeļena.

Lidostā Diena sastapa arī airBaltic prezidentu Bertoltu Fliku un lidostas vadītāju Krišjāni Peteru. Pēc B.Flika Dienai teiktā, daudzās valstīs gaisa telpa joprojām ir slēgta, līdz ar to paies zināms laiks, līdz situācija atkal ievirzīsies vecajās sliedēs. Aviosabiedrība aplēsusi, ka tās aptuvenie zaudējumi varētu būt viens miljons latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas