Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

FOTO: Sieviešu dienā puķu tirgotājiem darba pilnas rokas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mince
M
Bet vai jūs ievērojāt, ka šodien bija salīdzinoši maz sieviešu ar ziediem rokās?
Ačus.
A
Man patīk sievietes,ko es bez viņām iesāktu. Politikāņi iedegušies ,nepatīk sarkanā krāsa. Veči ar jums ir problems,sieviešnīdēj,Trol...u.c.
dēle
d
Paldies. Lai Jums jauka dieniņa!
Andža.
A
Vienu sārtu rožu ziedu daiļās dāmas sniedzu jums.
Troll
T
Vēsturiski Latvijā 8. martu sāka pieminēt pirmajā okupācijas gadā, tāpat kā Sarkanās armijas un Staļina konstitūcijas dienu. Piespiedu kārtā, bez jūtama atbalsta tautā. 1. maiju kā darbaļaužu svētkus atzīmēja arī vācu okupācijas laikā. Otrreizējās krievu okupācijas laikā viņu piedāvātie svētki tāpat tika saņemti "ar gariem zobiem". Tikai Brežņeva laikā, kad rusifikācijas rezultātā pilsētās bija krietni palielinājies migrantu skaits un 8. marts tika atvēlēta kā brīvdiena, pieauga latviešu aktivitātes - tulpju audzēšanā un ekspedīcijās ar tām uz Krieviju, arī vietējā tirgū. Tāpat arī internacionālajos darba kolektīvos latvieši pamazām iekļāvās. Gāja 1. maija un Oktobra demonstrācijās, draudzīgi sauca urrā! Jo aktivitātes trūkums okupantu svētkos varēja tikt piefiksēts ar sekām darba karjērā, tikšanā pie dzīvokļa vai auto... Sarkanā ideoloģija labi nospēlēja uz jūtām, ja piemin sievieti. Tagad dzīvojam brīvā valstī, katrs var atzīmēt kādus svētkus vien grib. Bet par pašreizējo prettautisko Saeimu un tās žulicībām tomēr neizpratne rodas. Pagājušajā gadā - 8. marts, šogad - pravoslāvu Ziemassvētki, kas nāks klāt nākamgad? Priecājamies par 8. martu, par Rīgas Dinamo, kas nevienam neko sliktu nedara... Tā vai citādi, bet Latvijas virzība Austrumu virzienā notiek pa centimetram, pa solim, bet nepārtraukti. Šļūkam kā no kalna lejā uz bankrota pusi. Par visu ir atbildīga valdošā kliķe, kas ar sīku pielaizīšanos cer uz Austrumu kaimiņa labvēlību. Nekā nebija! Ir jāatodas pilnā mērā un visos caurumos, atjaunojot visas viņu zaudētās privilēģijas, citādi ne!
shitaa
s
tāda sajūta, ka viena un tā pati Klāra te mainot nikus aģitē mīlēt sevi, iedodiet taču viņai kāds tulpi!
Tā gan.
T
Teikšu tikai vienu visiem skeptiķiem,tie,kas neprot parādīt savu sirds siltumu un mīlestību citiem,viņi arī paši neprot pieņemt mīlestību no citiem,un tas ir bēdīgi dzīvot ar tik aukstu sirdi. Mīliet ,un arī paši būsiet mīlēti. Mīlestība dod dzīvības spēku un enerģiju.
izbijis valsts patriots
i
PRIECĪGUS SVĒTKUS.
Marts,tev.
M
Kāda starpība,vai tā ir staptautiskā vai ne starptautiskā sieviešu diena ,galvenais ka tā ir svētku diena ,kurā gan sievietes,kas saņem šos jaukos apsveikumus,gan arī paši dāvinātāji vīrieši ir iepriecināti. Nu nezinu vai ikdienā vīriešiem nu tā ienāk prātā atnest ziediņu savai darba kolēgītei,mammai,māsai. Domāju ,ka varbūt ir kāda daļiņa vīriešu ,kuri sveic biežāk savas mīļotās meitenes,sievas. Nu zini ,šis jautājums jau nu nekādi neiederas šodienas apspriešanai.Teikšu tikai vienu,vai nu cilvēka sirds ir atvēra mīlestībai,vai nav,tas ir atkarīgs no paša šī cilvēka.
Marts
M
8.martu par brīvdienu tāpat kā 9.maiju ieviesa tikai Brežņeva laikos, kad sākās vispārējās dzeršanas ēra darba vietās
Paldies
P
paldies par 8.marta izskaidrojumu.
Marts
M
Jā, un to var iemācīties tikai Starptautiskā Sieviešu dienā?
Skaisti.
S
Apskatīju tās bildes,un pa tiešām acīs sariesās asaras par tiem jaukajiem vīriešiem,puišiem,meitenēm,kuri pērk ziedus,lai iepriecinātu savas mīļotās sievietes,sievas,mātes,meitas,māsas.Nu tiešām tas ir aizkustinoši. Mīļie tēvi šī ir ļoti laba iespēja ar savu rīcību paŗādīt piemēru saviem dēliem, sveicot savas mīļās sievietes.Mīlestība ir jāmācās,un to var iemācīties tikai rīkojoties no sirds.
Ome
O
Padomju gados strādāju cukurfabrikā- 7.martā mūs darbā vīrieši apsveica, bet 8.marts bija brīvdiena. 8.martā ģimenes vīrieši sveica mūs- tā 2 dienas bija svētki un ielās varēja redzēt vīriešus ar ziediem. Šodien jau arī - 8.martā daudziem vīriešiem, jauniem puišiem un pat maziem puikām rokās redzēju ziedu pušķus...laikam tāpēc, ka ir svētdiena ...vai tomēr tāpēc, ka ir Starptautiskā Sieviešu diena?
Riks
R
Vācijā jau nemaz nesvin 8.martu kā Starptautisko Sieviešu dienu! lai gan ANO (Apvienoto Nāciju organizācija) to sāka svinēt jau 1975.gadā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Ziedu audzētāji cer, ka vīrieši dāsni sveiks sievietes Sieviešu dienā

Tautas kalpi dažādi noskaņoti par Sieviešu dienas atzīmēšanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas