Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

FOTO: Skaistkalnē nāk vēlēt, cerot, ka valstī kas mainīsies

Vecumniekos, kā arī Lietuvas pierobežā Skaistkalnē un Kurmenē tāpat kā citviet Latvijā _Diena _novēroja lielu vēlētāju aktivitāti. Līdz plkst. 12 Skaistkalnē un Kurmenē jau bija nobalsojusi vairāk nekā trešā daļa no visiem vēlētājiem. Tiesa, šos iecirkņus bija izvēlējušies arī cilvēki, kuri bija atbraukuši ciemos pie radiem, kuriem te ir īpašumi un kuri bija devušies laivu braucienā pa Mēmeli.

Lauku vēlētāju simpātijas sadalījās starp diviem politiskajiem spēkiem - Vienotību un Zaļo un zemnieku savienību, kas saskan ar iepriekš veiktajām aptaujām, taču vairāki uzrunātie bija balsojuši arī par Visu Latvijai!-TB/LNNK un citām partijā, ieskaitot Pēdējo partiju.

Vairāki gados vecāki cilvēki atzina, ka vēlēšanās tomēr ir svētku sajūta. Kāds vecāks pāris Skaistkalnē stāstīja, ka no rīta sacepuši pīrāgus, saposušies un tad nākuši balsot. Balsojuši par tiem kuri dara, bet nesola.

Iveta Konuša Vecumniekos atzina, ka pirms vēlēšanām sākusi šaubīties, vai balsot par izraudzīto partiju, jo tās reklāmas sākušas kļūt pārāk uzbāzīgas, bet beigās tomēr izvēli nav mainījusi. "Četrus gadus valdība mūs regulēja, bet šodien mēs viņiem liksim uztraukties," teica I. Konuša. 

Anta Lazdiņa Skaistkalnē savukārt sacīja: "Grūtāk jau vairs nevar būt, tāpēc visi uz vēlēšanām nāk ar cerību, ka kaut kas mainīsies." Viņa pati un vīrs no Skaistkalnes brauc strādāt uz Rīgu.

Kurmenē, kur kopā reģistrēts ap 400 vēlētāju, līdz plkst. 12 jau bija nobalsojuši vairāk nekā 150. 

Inga Uškēre Kurmenē balsot devās pirmo reizi. Šeit viņa tāda nebija vienīgā. Par savu izvēli Inga konsultējusies ar drauga vecākiem un vecvecākiem, kuri intensīvi skatījušies televīzijas diskusijas un  izstāstījuši, par ko labāk balsot. Uz reklāmām jauniete nepaļaujas, vairāk uz darbiem. 

Elza Vītiņa Kurmenē, kurai esot 9 mazbērni, teica, ka par tiem, ko iepriekšējo reizi vēlēšanās atbalstīja, gan vairs nevarot balsot. Viņai neesot ko slēpt - atbalsot premjeru Dombrovski, kurš esot "kā dēliņš" un reizēm paliekot žēl, ka citi brūk viņam virsū.

Vecumniekos strādāja arī vairāki ārvalstu novērotāji, savukārt Skaistkalnē - Bauskas dzīves žurnālisti un Lietuvas televīzija. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas