Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

FOTO: Tiesa piespriež Imšam septiņus gadus cietumā, Veipai - piecus

Tiesa bijušajiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem Indrai Veipai piesprieda piecus gadus cietumā, savukārt Jānim Imšam - septiņus. Bez reālā cietumsoda noteikti arī citi sodi. Apsūdzētos apcietināja tiesas zālē.

Iepriekš prokurore Velta Zaļūksne J.Imšam kā galīgo sodu lūdza noteikt reālu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem ar mantas konfiskāciju, kā arī naudassodu 10 minimālo mēnešalgu (Ls 1800) apmērā, savukārt I.Veipai — sešu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju, atņemot tiesības ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās uz pieciem gadiem.

Tiesa J. Imšam piemēroja smagāku sodu - septiņus gadus - un apmierināja gan prokurores prasību par mantas konfiskāciju, gan naudas sodu. Savukārt I. Veipa attaisnota apsūdzībā par naudas piesavināšanos, bet atzīta par vainīgu par nolaidību, pildot dienesta pienākumus. Tiesa apmierināja prokurores prasību atņemt I. Veipai ieņemt amatus valsts un pašvaldības institūcijās uz pieciem gadiem.

Abi apsūdzēto advokāti ir pārliecināti, ka spriedumu pārsūdzēs. J. Imšas advokāts uzskata, ka sods viņam ir par bargu, savukārt Veipas advokāts ir gandarīts, ka nav atzīta klientes vaina par naudas piesavināšanos, jo esot bijis skaidrs, ka apsūdzība ne ar ko nav pamatota. Tomēr viņš uzskata, ka I. Veipa nav vainīga arī amatpersonas pienākumu nepildīšanā.

Diena jau rakstīja, ka pēdējā vārdā abi apsūdzētie bijušie KNAB Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas darbinieki nemainīja krasi atšķirīgo attieksmi pret savu lomu notikušajā. Bijušais galvenais speciālists J.Imša, kurš apsūdzēts par KNAB kriminālprocesos izņemtās naudas (vairāk nekā Ls 100 000 apmērā) piesavināšanos, atvainojās visiem, kam viņa dēļ radušies materiālie vai morālie zaudējumi. Savukārt viņa bijusī priekšniece I.Veipa neatzina savu vainu ne naudas piesavināšanā, ne nepietiekamā J.Imšas kontrolē un pauda cerību uz taisnīgu spriedumu, izvērtējot visas kopsakarības.


(papildināta ar 4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas