Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

FOTO: TP pēc tikšanās ar Repši savu nostāju nemaina

Piektdien Tautas partija (TP) pēc tikšanās ar finanšu ministru Einaru Repši (JL) savu viedokli būtiskākajos jautājumos nav mainījusi. TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece _Diena.lv _norādīja, ka arī pēc tikšanās TP un _Jaunā laika _viedokļos ir būtiskas atšķirības.

Aptuveni divu stundu tikšanās notika lietišķā gaisotnē, Finanšu ministrija izskaidroja savas prognozes par nākamā gada budžeta ieņēmumiem un pašreizējo situāciju, savukārt jautājumi no TP bija galvenokārt par līdzekļu iespējamu samazinājumu konkrētām nozarēm. Jauni, līdz šim neizskanējuši piedāvājumi no TP puses neizskanēja.

Kopējos nākamā gada valsts budžeta ieņēmumus FM prognozē 3,6 miljardu latu apmērā. Tas ir par 359,5 miljoniem latu mazāk nekā 2009. gadā. E. Repše tikšanās laikā vēlreiz apliecināja, ka pensijas samazināt nav plānots un solīja arī neveikt lineāru izdevumu samazināšanu, bet to veikt, izvērtējot funkcijas.

Tikšanās laikā arī pārrunāja situāciju kultūras nozarē. Repše uzsver, ka mūzikas un mākslas skolu uzturēšana ir svarīgāka par Nacionālās bibliotēkas ēkas celšanu. Gaismas pils būvniecībai nākamgad nepieciešami 26 miljoni latu, bet visām mūzikas un mākslas skolām - astoņi miljoni. Tomēr nav iespējama nedz būvniecības apturēšana, ne darbu tempu palēnināšana, jo tas tikai sadārdzinātu izmaksas.

Diskusijā par mājokļa nodokli V. Muižniece norādīja, ka pret to TP nobalsoja, jo neviens no valdības piedāvātajiem variantiem nebija gana labs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas