Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FOTO: Zatlera uzruna eiroparlamentāriešiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers otrdien ar uzrunu uzstājās Eiropas Parlamenta plenārsēdē Strasbūrā. Prezidents savā runā pieminēja arī filmu “Padomju stāsts”. “Totalitārisma ideoloģijas necilvēcību gan jums, deputāti, gan visai Eiropai pērn atgādināja latviešu režisora Edvīna Šnores filma “Padomju stāsts”,” teica V.Zatlers. Viņš pateicās deputātiem par pieņemto deklarāciju „Par 23. augusta pasludināšanu par Eiropas staļinisma un nacisma upuru atceres dienu”.  

V.Zatlers norādīja, ka kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā ir pagājuši pieci gadi. Viņaprāt, viena no lielākajām Latvijas valdības kļūdām ir, ka "neesam spējuši ieviest eiro".

“Pēc iestāšanās Eiropas Savienībā Latvijas valdība bija atslābusi labi padarīta darba sajūtā. Mērķis bija sasniegts. Mēs neapzinājāmies, ka esam visu procesu sākumā un nevis beigās. Eiropas Savienība sniedz plašas iespējas, bet tās jāizmanto katrai valstij un katrai sabiedrībai pašai. Mēs Latvijā neesam izmantojuši visas iespējas. Ne vienmēr esam gudri īstenojuši kohēzijas politiku un izmantojuši sniegtās finansiālās iespējas. Mūsu valsts iestādēm nācās mācīties dzīvot Eiropas Savienībā. Mēs neesam bijuši gana mērķtiecīgi, lai ieviestu eiro – tā ir viena no lielākajām kļūdām, ko esam pieļāvuši eirointegrācijas procesā. Un šobrīd, finanšu krīzes apstākļos, tas ir īpaši skaudri redzams.”

Runājot par šībrīža ekonomisko krīzi pasaulē, V.Zatlers uzskaitīja Latvijas valdības un Saeimas lēmumus un apņemšanos samazināt izdevumus, lai saņemtu starptautisko palīdzību. Būtiski, ka Latvija šajā situācijā nav atstāta viena, uzskata Valsts prezidents.

(pievienotas fotogrāfijas)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Valda Zatlera uzruna EP

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas