Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Gaiķēns pēc Šlesera solījuma palīdzēt atrast darbu pie domes neprotestēs

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC) solījis atrast darbu telšu pilsētiņas aizsācējam Gintam Gaiķēnam, līdz ar to viņš ceturtdien plānoto protesta akciju pie Rīgas domes nerīkos.

Gaiķēns pavēstīja, ka otrdien viesojies pie Šlesera un izklāstījis savas problēmas un redzējumu par trūkumiem valsts un pašvaldības pārvaldē, kā arī izsūdzējis savu bēdu par nespēju ilgstoši atrast darbu. Viņš arī politiķim pastāstījis, ka tāpēc arī vēlas protestēt.

Šajā jautājumā Rīgas vicemērs solījis nākt viņam talkā un palīdzēt darbu atrast.

"Līdz ar to es savu akciju atsaucu. Taču rūpīgi sekošu līdzi, vai Šlesers savu solījumu pildīs. Ja nē, protestu pieteikšu atkārtoti," sacīja Gaiķēns.

Sarunā viņš Šleseram izteicis pārmetumus par neizpildītajiem priekšvēlēšanu solījumiem saistībā ar nodarbinātību un citiem jautājumiem. Tikšanās laikā Šlesers izklāstījis Gaiķēnam savu vīziju par Rīgas attīstību, tomēr abu sarunas biedru viedokļi ne vienmēr sakrituši.

Gaiķēns arī piebilda, ka ir visnotaļ vīlies par sabiedrības zemo aktivitāti aizstāvēt savas tiesības, kā arī nevēlēšanos iepriekš pievienoties Gaiķēnam kopīgā protestā par galvaspilsētā samilzušajām problēmām.

Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe pastāstīja, ka Šlesers uzklausījis Gaiķēnu, palūdzis, lai atsūta savu CV, un solījis paskatīties, kā var palīdzēt viņam darba meklējumos.

Jau vēstīts, ka Gaiķēns ceturtdien pēcpusdienā vēlreiz grasījās ar pacēlāju pacelties pie Šlesera darba kabineta logiem, lai atgādinātu viņam par priekšvēlēšanu solījumiem. Rīgas dome, izskatot šo pieteikumu, akciju neaizliedza, taču pacēlāju izmantot neatļāva.

Gaiķēns 13.janvārī jau centās ar pacēlāju tikt līdz Rīgas vicemēra kabineta logiem, taču par šo nesankcionēto akciju viņam draud arests līdz 15 diennaktīm. Centra rajona tiesa šo lietu skatīs 17.februārī.

Toreiz viņš Rātslaukumā nesankcionētā akcijā bija uzkāpis uz noorganizēta pacēlāja un mēģinājis pacelties otrā stāva līmenī pie Šlesera logiem, turot rokās plakātu "Šleser! Solīji 50 000 (darbavietu), dod 1".

Tā kā pašvaldības policistiem neizdevās pieņemt paskaidrojumus un viņš nepakļāvās policijas prasībām, policija vīrieti saslēdza roku dzelžos un nogādāja iecirknī paskaidrojumu pieņemšanai. Gaiķēnam sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas