Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Gaismas pils būvniecība ir goda lieta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
runcis
r
vismaz vienai labai kultūras celtnei Latvijā ir jābūt!
nepareizā_prioritāte
n
Visievērojamākā. Un visnevajadzīgākā. Un, piedodiet, ja man jāizvēlas starp kultūru & gaismaspili vai ar Gošē slimību sirgstošu mazuli, tad kultūra automātiski zaudē.
izdevība pļurkstēt
i
Tieši tā - LNB ir lētāka. Tajā būs 40000 m^2 un strādās 400 darbinieki. 2x lielāka par tevis citēto.
rr
r
Te nav jautājums par būvi un par arhitektūru, bet par risinājuma stulbību vispār.
Bobiskom
B
Idejiski Saukānam var piekrist, tomēr, ņemot vērā, ka Saukāns aizstāv projektu, kuru taisot viņš pats nopelna kādus miljons latus vai vairāk, šādas runas no pārliecinošām pārvēršas par ērmīgām (tā maigi sakot)
gud
g
Ja celtu infrastruktūras objektus,būtu ar rokām un kājām par.GP pprasīs tikai milzu izmaksas.:(
teetis
t
ka tik nesanak tapat ka ar jauno tiltu kas ari bija grandiozaka buve Latvija, bet sanaca tads skjibs un liks ka arzemnieki smejas par mums ka jauns tilts jau izskatas ka pec zemestrices
Ja
J
Nu ļoti labi, ka tik daudziem cilvēkiem tur ir darbs. Valstij mums jāpalīdz - kaut vai veicot šādus pasūtījumus. Ceru vēl uz citiem nepieciešamiem projektiem, kas stabilizēs ekonomiku un attīstīs būvniecību.
WALA
W
Hmm, vai tiešām tauta vēl domā ka kāds uzņemums atbalstīs TP, liekas mierā, pat par šāda pasūtījuma piešķiršanu tukspauriem neviens nemaksās. Štruntīgi ir tikai tas ka vietu varēja saprātīgāk izvēlēties un nez vai bija sevišķi gudri būvēt stikla kalnu. Bet nu dzīvosim redzēsim.
hmm
h
diezko var gribēt no projekta realizētāja? un M. Saukāns var nemēģināt pretendēt uz vizionāru, kas ir pielicis pirkstu "gaismas pils idejas kā tautas saliedēšanas simbolam krīzes laikos" tapšanai. Par kādu caurspīdību ir runa? Vajadzēja caurspīdību lēmuma pieņemšanā šādu fallismu būvēt nevis kā to būvēt. Gan jau, ja būvnieki ir labi profesionāļi, arī tāmē sashēmos savu (lasi TP) partijas ārkārtas vēlēšanu finansējumu (tas protams ja būs nepieciešams:)
uz priekšu!
u
"LNB karti jau izmetu." Meties ka pats arī tai pakaļ vēstures mēslainē. Tie latvieši, kas savu pašapziņu neizmetīs, lietos bibliotēku.
Kārlis F.
K
Piekrītu praktiķim, bibliotēka ir vajadzīga kaut vai tikai tāpēc, ka cilvēki jau vairāk kā 20 gadus ir to gaidījuši un kādreiz tas kādam ir jāizdara, lai mēs nepaliktu reņģēdāju tautiņa civilizācijas nomalē... OTRA lieta, ka ar šo Gaismas pili ir PAR MAZ, ja paskatāmies, kas notiek ASV, Vācijā, Kanādā un pat Krievijā - tur tiek samazināti nodokļi un doti dažādi pasūtījumi būvkompānijām....Latvijā kā vienmēr viss notiek otrādi...
Econ
E
Laikam neapniik.
Praktiķis
P
Protams, ka ekonomikas veicināšnai no valsts puses pašreiz ir sevišķi liela nozīme. Būvniecība ir būtiska ekonomikas sastāvdaļa, un M. Saukāns pareizi uzsvēris, ka ne jau tikai būvlaukumā redzamie strādnieki ir tie, kam LNB topošā ēka dod iespēju nopelnīt dienišķo algu. Tik lielā projektā, iespējams, ir vēl pat vairāk nekā 2000 cilvēku, kuru darbs kādā mērā ar to saistīts. Tas taču ir nozīmigi pašreiz, kad Latvijā bezdarbnieku skaits sasniedzis jau 87 000. Lai veicas un gaidīšu jauno ēku tāpat kā noteikti LNB darbinieki, u.c. lasītāji!!!
N-zinītis
N
Eu nu, kas jūs visi tik dziļā pa..., ka jau nevarat/nemākat atšķirt auzas no pelavām?! Ekonomika tiek sildīta tur, kur par to pašu naudu ceļ 2 tādas bibliotēkas un nodarbina 2* vairāk celtnieku maksājot tādu pašu algu, nevis ceļ tikai vienu bibliotēku ar NENORMĀLU peļņu "nacionālajai būvnieku kompānijai"! Visi ekonomisti kladzina, ka Latvijā ir zema darba produktivitāte. Šis ir visuzskatāmākais gadījums! Ne velti Merks piedāvāja to pašu būvēt gandrīz 2* lētāk! Un šitāds saukāna raksts tikai mutes aizbāšanai tiem, kas PAMATOTI prasa cenas samazinājumu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

 

Lailas Pakalniņas komentāru "Lūdzu, atdodiet bibliotēku!" lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas