Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Gan TB/LNNK, gan TP šodien balsos pret Šlesera piedāvāto “Lattelecom” privatizācijas modeli

Tēvzemiešu ministri piektdien valdības sēdē balsos pret satiksmes ministra Aināra Šlesera (“LPP/LC”) ierosināto Lattelecom privatizācijas modeli un iestāsies par uzņēmuma valsts daļu pārdošanu izsolē ar pretendentu atlasi, informēja partijas priekšsēdētājs Roberts Zīle. Arīdzan Tautas partija (TP) dod priekšroku izsolei, savukārt Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) savu lēmumu paziņos tikai pēc valdības sēdes.

R.Zīle uzskata, ka satiksmes ministra Aināra Šlesera (“LPP/LC”) ierosinātais _Lattelecom _nākotnes modelis, kas paredz uzņēmuma nonākšanu Latvijas valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) rokās apmaiņā pret valstij piederošajam "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) akcijām, ir ne tikai juridiski pretrunīgs, bet arī ekonomiski bezjēdzīgs. \'\'Valstij nav nekāda ekonomiskā pamata iegūt tādu ‘stratēģisko investoru’ _Lattelecom_, kas nebūs spējīgs tajā ieguldīt investīcijas, kas nestrādā pietiekami plašā elektronisko sakaru nozares spektrā, un kura galvenie aktīvi saistās ar ienākumiem no LMT dividendēm un nekustamajiem īpašumiem.”, uzskata R. Zīle. Pēc viņa domām, pieņemot lēmumu par _Lattelecom_ nākotni, valdībai noteikti ir jāņem vērā Eiropas Komisijas iniciētā elektronisko sakaru tirgus reforma, kas tuvākajos gados līdz nepazīšanai mainīs situāciju telekomunikāciju nozarē. "Es paredzu, ka vēlākais līdz nākamā gada vasarai spēkā stāsies spēka grozījumi regulās un direktīvās, kas krietni liberalizēs telekomunikāciju tirgu Eiropā. Jaunās izmaiņas nozīmē, ka arī _Lattelecom _būs jādod brīva un nediskriminējoša pieeja savam tīklam jebkuram operatoram, kas ievērojami saasinās konkurenci tirgū un var samazināt potenciālo uzņēmuma peļņu," uzsver R. Zīle. TB/LNNK priekšsēdētājs norāda, ka arī finansiālie aprēķini nevieš pārliecību par Aināra Šlesera virzītā „Lattelekom” nākotnes modeļa izdevīgumu valstij, kā arī norāda uz LVRTC reputāciju saistībā ar t.s. digitalizācijas lietu.

Arī Tautas partijas priekšsēdētājs Aigars Kalvītis V–Dienai paziņoja, ka partijas ministri balsos par valdībā iepriekš apspriesto modeli — "Lattelecom" valsts daļu pārdošanu izsolē. Kā notiks pretendentu atlase, esot ekonomikas ministra atbildība, galvenais, lai tiktu nodrošināta maksimālā iespējamā peļņa, sacīja A.Kalvītis. «Jebkurā gadījumā mēs esam par Lattelecom pārdošanu, ne par saglabāšanu valsts īpašumā,» apgalvoja TP līderis.

Savukārt ZZS vadītājs, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze ar pārstāves starpniecību paziņoja, ka par viņu pozīciju varētu informēt tikai piektdien pēc valdības sēdes, kad būs izskatīts minētais jautājums. Jāatzīmē, ka valdībā tēvzemiešiem ar TP ir desmit no kopumā 19 ministru portfeļiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas