Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Gandrīz piektdaļai deputātu bruto algas februārī bijušas lielākas par 2104 latiem

Februārī 19 parlamentāriešiem algas pirms nodokļu samaksas bijušas lielākas par 2104 latiem, liecina Saeimas mājaslapā ievietotā informācija.

Vislielākie ieņēmumi tomēr aprēķināti bijušajam deputātam Guntim Jānim Eniņam, kurš darbu Saeimā pameta 12.februārī, kad deputāta mandāts tika atjaunots bijušajam zemkopības ministram Mārtiņam Rozem. Eniņam, nosakot kompensāciju vairāk nekā 4,8 tūkstoši latu, kopumā februārī aprēķināti 5670 latu ieņēmumi.

No atlikušajiem pārējiem visvairāk - septiņi - ir Tautas partijas (TP) biedri. Kupli pārstāvēta ir arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras četri deputāti saņēmuši vismaz divus tūkstošus latu lielu algu.

Pieciem deputātiem februārī atalgojums pārsniedzis pat 2,4 tūkstošus latu.

Tradicionāli lielākās algas ir Saeimas prezidija locekļiem - Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece (Tautas partija) februārī saņēmusi bruto algu 2852 latu apmērā, savukārt Saeimas sekretāram Dzintaram Rasnačam ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK) aprēķināta alga 2691 lata apmērā. Nedaudz mazāk - 2668 lati - pienākas nu jau bijušajai Saeimas priekšsēdētāja biedrei Karinai Pētersonei (LPP/LC), bet 2631 latu februārī nopelnījis parlamenta spīkers Gundars Daudze (ZZS).

Lielāko algu piecnieku savukārt noslēdz Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS), kurš februārī saņēmis 2467 latus pirms nodokļu samaksas.

Kopumā deputātu algās pagājušajā mēnesī izmaksāti 186 889 lati.

Deputātu pamatalga ir 1232 lati, un viņi saņem arī piemaksas par darbu komisijās. Tautas kalpiem, kas ir prezidija locekļi, komisiju priekšsēdētāji, priekšsēdētāju biedri vai sekretāri, tiek aprēķinātas arī papildu piemaksas par šo pienākumu pildīšanu.

Jau vēstīts, ka deputātu bruto algām un izdevumu kompensācijām pagājušajā gadā no Saeimas budžeta kopumā tērēti nedaudz vairāk kā 2,66 miljoni latu.

Saeima februārī jau nolēma samazināt deputātu pamatalgu par 15%, nosakot, ka no 1.marta to bruto apmērs būs 1047 lati iepriekšējo 1232 latu vietā.

Parlaments izdevumus 2009.gadā iecerējis samazināt, arī ierobežojot tautas kalpu atalgoto darbu apakškomisijās - Saeimas Kārtības ruļļa grozījumi paredz liegumu deputātiem darboties vairāk kā divās parlamenta apakškomisijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas