Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Gandrīz pusei Saeimas deputātu oktobrī alga bijusi vismaz 1900 latu

Oktobrī Saeimas deputāti strādājuši jo īpaši rosīgi un gandrīz pusei tautas kalpu bruto darba samaksa bijusi vismaz 1900 latu, liecina Saeimas mājaslapā ievietotā informācija.

Kopumā 48 parlamentāriešiem par darbu oktobrī aprēķināts atalgojums pirms nodokļu nomaksas vismaz 1908 latu apjomā.

Aprēķināto algu lielais pieaugums salīdzinājumā ar septembri, kad vairāk nekā pusei deputātu darba samaksa bija tikai lielāka par 1700 latiem, skaidrojams ar daudzo komisiju sēžu norisi šajā mēnesī, strādājot pie nākamā gada valsts budžeta.

Sešiem deputātiem oktobrī atalgojums pārsniedza 2400 latu.

Vislielākā alga aprēķināta Saeimas sekretāram un Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedram Dzintaram Rasnačam ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK), kurš par darbu divās komisijās, septiņās apakškomisijās un prezidijā saņēmis algu 2961 lata apjomā.

Lielākas algas nekā citiem tautas kalpiem ir arī pārējiem prezidija locekļiem - Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājai Vinetai Muižniecei (Tautas partija, TP) ir 2877 lati, Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) - 2611 lati un Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam ("Saskaņas centrs", SC) - 2511 lati. Gandrīz vienāds darba samaksas apjoms - aptuveni 2446 lati - oktobrī bijis Saeimas priekšsēdētāja biedrei Karinai Pētersonei (LPP/LC) un Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājam Andrim Bērziņam (ZZS).

Savukārt algas apjomā no 2007 līdz 2301 latam bijušas vēl 32 deputātiem - 11 pārstāvjiem no TP, pieciem ZZS deputātiem, četriem tautas kalpiem no opozīcijas spēkiem "Jaunais laiks" un "Saskaņas centrs", trim LPP/LC pārstāvjiem, diviem - TB/LNNK un "Pilsoniskās savienības" deputātiem, kā arī vienam pārstāvim no partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā".

Kopumā deputātu algās oktobrī izmaksāti 187 760 lati, kas ir par 15 tūkstošiem vairāk nekā pagājušajā mēnesī.

Deputātu pamatalga ir 1232 lati, un viņi saņem arī piemaksas par darbu komisijās. Tautas kalpiem, kas ir prezidija locekļi, komisiju priekšsēdētāji, priekšsēdētāju biedri vai sekretāri, tiek aprēķinātas arī papildu piemaksas par šo pienākumu pildīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas