Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Gerhards neredz iespēju atlaist apsūdzētus SM uzņēmumu valdes locekļus

Nedz par maluzvejniecību apsūdzēto Lauri Dripi — valsts a/s Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāju -, nedz arī lidostas "Rīga" valdes locekli Rotu Mūrnieci, kuru par kukuļošanu un krāpšanu ar nolūku no apdrošinātāja saņemt atlīdzību par avāriju lūdz apsūdzēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) bez notiesājoša tiesas sprieduma nevar atlaist vai pat atstādināt no pienākumu pildīšanas labi apmaksātajos amatos.

Intervijā laikrakstam _Diena _viņš norāda, ka likums šādu iespēju nepieļauj, taču, viņaprāt, viņiem pašiem no šiem amatiem būtu jāaiziet.

"To nevar darīt, pēc likuma nav tādu iespēju — cilvēks ir ievēlēts, uzņemas atbildību. Piedalās vai nepiedalās — nav svarīgi. Iespējams, šiem cilvēkiem pašiem būtu jāizvērtē, kādu iespaidu viņi atstāj uz konkrēto uzņēmumu ar savu klātbūtni. Ja viņi ir pārliecināti, ka viņiem taisnība, — gaidīsim tiesu, kaut gan es domāju, ka viņiem pašiem vajadzētu aiziet prom," teic K. Gerhards, piebilstot, ka tas atstāj ļoti negatīvu iespaidu uz uzņēmumu, ja "valdē ir cilvēks, kas piedāvājis kukuļus". Intervijā viņš vairākkārt uzsver, ka ir jāsagaida notiesājošs spriedums un tikai tad var rīkoties.

Jau vēstīts, ka Saskaņā ar KNAB informāciju vārdā nenosauktā amatpersona, kas, pēc Dienas ziņām, ir R.Mūrniece, devusi Ls 800 kukuli starpniekam, lai tas to nodod ceļu policijas jaunākajam inspektoram par nenotikuša ceļu satiksmes negadījuma reģistrēšanu.

Savukārt šobrīd Cēsu rajona tiesas lietvedībā atrodas krimināllieta pret L. Dripi un viņa kolēģi Ēriku Ružu maluzvejniecību. Incidentā, kas saistīts ar trīs nārstojošu taimiņu mammu nelikumīgu nozvejošanu dabas parka teritorijā lieguma laikā, šaušanu, suņa rīdīšanu un bēgšanu, abi LVRTC darbinieki iekļuva pērnā novembra sākumā.


(pilnu komentāru lapas redaktora Paula Raudsepa un žurnālistes Sanitas Jembergas interviju ar K. Gerhardu lasiet šodien laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO


VIDEO: Satiksmes ministrs Gerhards par Šlesera draudiem un Flika algu


DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Par apdrošinātāju krāpšanu KNAB lūdz apsūdzēt lidostas valdes locekli


Dripes maluzvejniecības lietu atliek apsūdzētā slimības dēļ

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas