Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ģimenes ārsti nepiekrīt veselības ministra piedāvājumam

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija kopsapulcē sestdien atzinusi, ka veselības ministra Ivara Eglīša (TP) piedāvātie nosacījumi līguma pārslēgšanai nav pieņemami, par paredzēto finansējumu ārsti nevar nodrošināt nepieciešamos pakalpojumus un līdz ar to pašlaik līgumus nav gatavi pārslēgt.Asociācijas vadītāja Sarmīte Veide pavēstīja, ka kopsapulces lēmums noraidīt ministra piedāvājumu, tostarp par piecu miljonu latu finansējumu prasīto 13 miljonu vietā, esot bijis gandrīz vienbalsīgs.

«Ar tiem nosacījumiem, ko viņš [ministrs] piedāvā, mēs līgumu slēgt nevaram.. Ar to finansējumu, kas mums ir pašlaik, kā lai mēs nodrošinām veselības aprūpi nākamajā gadā? Tāpēc mēs nevaram likt parakstu zem līguma, tādējādi pasakot, ka mēs veiksim visus pakalpojumus. Patlaban mums līgums vēl ir spēkā līdz 31.decembrim, un jautājums paliek, kas notiek tālāk,» minēja S.Veide, piebilstot, ka par šo jautājumu ārsti vēl spriedīšot decembrī. Taču jau pašlaik esot skaidrs, ka nozares problēmas, kas apkopotas starpziņojumā un jau pavasarī informēta gan Veselības ministrija (VM), gan valdība, pusgada laikā nav risinātas.Asociācija arī rakstīs vēstuli premjeram Ivaram Godmanim (LPP/_LC_), kurā vēlreiz atgādinās par primārās veselības aprūpes problēmām. Citas aktivitātes pagaidām nesekošot. Tomēr S.Veide pauda cerību, ka valdības vadītājs jautājuma risināšanā iesaistīsies un mēneša laikā risinājums tiks rasts.Ja kompromisu neizdosies panākt un līgums netiks pārslēgts, «paliek tikai divas iespējas - vai nu ārsti slēdz prakses, vai arī strādā par maksu», teica S.Veide.Latvijas Ģimenes ārstu asociācija sestdien sanāca uz kopsapulci, lai lemtu par turpmāko rīcību lielāka finansējuma ārsta praksei panākšanai un to, vai pieņemt piecus miljonus prasīto 13 miljonu latu vietā.Veselības ministrs aicinājis ģimenes ārstus vienoties par papildu līdzekļu piešķiršanu primārajai veselības aprūpei nākamajā gadā, nosūtot Latvijas Ģimenes ārstu un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijai vēstuli, kurā norādīts, ka VM radusi iespēju palielināt līdzekļus ģimenes ārstu darbības nodrošināšanai nākamajā gadā par pieciem miljoniem latu.Līdzekļi rasti, pārplānojot veselības aprūpes iekšējos resursus un apzinoties, ka bez primārās veselības aprūpes nav iespējams nodrošināt kvalitatīvu veselības aprūpi iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas