Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ginekologi: papildu izmeklēšana pirms aborta būs sieviešu traumēšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
es
e
tai te gudrītei - cik bieži notiek ārpusdzemdes apaugļošanās? un to var uzzināt arī citiem ceļiem.... teikšu godīgi - man absolūti nav ticības tam aparātam - manas problēmas grūtniecības laikā tas nenoteica, un cik esmu dzirdējusi - ir negatīva pieredze arī ārpusdzemdes grūtniecības noteikšanā - pareizāk sakot šis aparāts to nenosaka precīzi... un vispār - mazāk vajag seriālus skatīties!
es
e
un vispār zviedri ir pierādījuši ka sonārā mazuļa izmeklēšana ir tieši saistīta ar bērna pēc tam hiperaktivitāti... mani piespieda 3 reizes uz ultrasonāro izmeklēšanu - būtu es par zviedru pieredzi zinājusi nebūtu parakstījusies uz to - tagad varu sevi tikai šaustīt - vai manas mazās meitas veselības problēmas ir tieši vai netieši saistītas ar šo te sirdspukstu klausīšanos - visām māmiņām iesaku - neļaut sevi izmeklēt bez vajadzības ar šo aparātu!
es
e
gribas sist pa muti spekulatīvajām deputātēm - ma@itas!... ko vēl izmantos savas popularitātes vairošanai? neredzu likumu par atbalstu mazuļu piedzimšanai, atbalstu bērniem, kas jau izauguši - man divi bērni mācās Rīgā mēnesī tērējam ap 160 Ls tikai braukšanai uz Rīgu - valsts atbalsts - atmaksājot vismaz 20 Ls mēnesī tika noņemts.... galvenais lai sievietei piedzimst tas sīkais - kā viņa tiks galā - kuru gan tas interesēs??? un vai maz svarīgi, par ko kļūs bērni??? galvenais lai piedzimst.. smalki.... nudien....
pele
p
Izlasīju likuma grozījuma grozījumu projektu, anotāciju... Nesaprotu, par ko brēka?! Vai kāds taisās abortus aizliegt? Nē. Vai piedāvā ieviest papildus izmeklējumus? Nē. Katrs normāls ginekologs, pirms nosūtīt sievieti uz AB, tāpat viņu sonogrāfē - jāzina taču, kur tā grūtniecība ieperinājusies, vai nav ārpusdzemdes. Nu labi, doplerēt nedoplerē, - un tad? Jau vecajā redakcijā ir norādīts, ka sieviete obligāti jābrīdina par AB sekām, ko reti kurš dara. Tagad, lai biezāk skan un, varbūt kādam spečukam tomēr sirdsapziņa ietrīcas, norīkojumu dodot, grib norādīt, kurā attīstības stadijā abortējamais ir (t.i., ja 5-6 ned., tad sirds darbojas, sketets, noformēts, nervu sistēma ir, smadzenes koordinē muskuļu darbību - tātad dzīvs un reāls cilvēciņš un, jo lielāks gr.laiks, jo vairāk) un par pierādījumu, ka VIŅŠ IR , ļauj noklausīties, kā pukst viņa sirds. Nu, un kas te ir debīls, sadistisks, necilvēcisks??? Kad vienreiz beigsim melot sev un citiem? Ja es, kā grūtniece, atnāku pie ārsta, man vispirms jautā, vai dzemdēšu vai abortēšu un tad, atkarībā no teiktā, ierubī vajadzīgo "dziesmu" - ja dzemdēšu - "esiet prātīga un uzmanīga, mazulītis visu jūt no pirmajiem ieņemšanas mirkļiem...", bet ja AB - " nesatraucieties, tur jau nekā nav..." galvenais, piķi samaksāt!!! Bļāviens!!! Vai sirdsapziņa ir nodzerta, nopirkta, nosprāgusi vienai daļai!? AB maksā vidēji 60LS, gadā izkasa ap 10 000 sieviešu -cik ar asinīm aptraipītas naudas iekasē klīnikas??? Cik pēc tā visa nokās farmācija, lai mēs rītu obligātos antibiotiķus, antidepresantus un, ja paveicas, neiroleptiķus visu atlikušo mūžu?Jā, piekrītu,- cilvēka dzīvībai un ģimenei vērtība tiek nodauzīta 0 līmenī. Bet šajās slejās jau politiķi neizsakās - pati mīļā latvju tauta pa pillu programmu apliek sevi!!! Ja noliedzam savus vēl nedzimušos bērnus, mēs noliedzam paši sevi! Un savā apmātībā graužamies savā starpā, kamēr tie, kam ir un top samaksāts par mūsu mankurtēšanu, ņirdz! Attopieties taču , beidzot! Jo par vēlu jau tūlit būs!
eliya
e
Ja mēs kā tauta vēlamies pazust no zemes virsas tad varam izdalīt kontracepcijas līdzekļus, ko par katru cenu grib panākt šo līdzekļu ražojošās un lobējošās organizācijas!!!. Absolūti stulbs jautājums - Kas maksās par ultrasonogrāfiju? Bet kas maksās par kontracepciju? Kas tad mums ir svarīgāk ieguldīt naudu bērnos, kas ir Latvijas nākotne, vai gumijas un dažādu indīgu vielu ražošanā un izplatīšanā, ko ievadīt sievietes ķermenī, lai iznīcinātu savu nākotni un kropļotu ne tikai sievietes fizisko veselību , bet arī garīgo veselību....un ne tikai sievietes garīgo veselību...arī vīriešu un līdz ar to visas tautas garīgo veselību un vērtību izpratni par lietām, kas ir neapspriežama katras tautas vērtība un pamats ir ģimenes ar bērniem!!!! Un tāpēc Saeimai bez kavēšanās ir jāpieņem ne tikai šis likums, bet daudzi citi, kas atbalsta ģimenes, nevis tās iznīcina.
daina
d
Domāju, ka tā ir laba ideja sievietei dot iespēju pirms šī neatgriezeniskā soļa izdarīt īsto izvēli. Bērns ir milzīgs brīnums un liela dāvana, kas ne visiem tiek dota. Skumji, ka daži, kuriem šī davana ir dota, vēlas to izmest miskastē, bet citi gadiem ilgi nopūlas, lai tiktu kaut pie viena mazuļa. Ceru, ka deputāti atbalstīs šo ideju un tas būs solis virzībā uz cilvēcikākas Latvijas izveidi, kurā sāktu domāt par vismazākajiem
aaa
a
kā tad - līdz 28 nedēļai nav dzīvot spējīgs. Nez - paskatoties ārzemēs, izdzīvo pat krietni agrāk piedzimuši mazuļi. Senāk vispār uzskatīja, ka jaundzimušie nejūt sāpes un grieza viņus bez anastēzijas.
Sieviete
S
The Realm Of The Unbor tu tici, bet vai tu esi pajautajis ko par to doma tava mate, vai sieva? kas zin ari meita?
Jānis
J
Par aborta kaitīgumu un ģimenes plānošanu būtu jārunā gimenes ārstiem ,psihologiem utt.,bet ,piemēram,ģimenes ārsti ir lielā vairumā pārslogoti ar darbu,lai aktīvi ar šiem jautājumiem nodarbotos.Valsts arī neatbalsta jaunās ģimenes ne finansiāli,ne morāli. Bet gan jau dzīves telpu aizpildīs aziāti,kā saka, svēta vieta tukša nestāv...
skuķis
s
Jau ziņots, ka šādu likuma grozījumu projektu Saeimas prezidijā nesen iesniedza deputātes no vairākām partijām. Viņas cer, ka šādi varēs izglābt vismaz kāda bērniņa dzīvību.. ______________ Nez vai tā kāda vecmeitu pagrīdes organizācija?? Aborts visnotaļ ir tēma, par kuru diskutēt plašākā sabiedrībā ir diezgan riskanti, jo tas skar, primkārt, visus sabiedrības slāņus un raksturo arī sociālo vidi. Visdrīzāk, vajadzētu pieņemt likumu - visām ''deputātēm'' dzemdēt virs 10 bērniem...iespējams, sabiedrība, ņemot vērā brīnišķīgo piemēru, nevis tukšas pļāpas, prastos sevi uzmundrināt spert pirmos soļus mūsu gaišās nākotnes labā. Lai mums visiem skaista nākotne!
zzzz
z
un kā tad būtu ar otru AUTORU?? varbūt viņu arī vajadzētu izsaukt uz spīdzināšanu - lai noskatās pamatīgi garu filmu par sievietes ciešanām, veselības problēmām pēc aborta, vēl kādus kadrus, kur 'dzīvajā' tiek rādīts kā sagriež tos bebīšus... un tad vēl, lai noklausās sirdspukstus... un tad lai dzīvo ar visu to uz sirdsapziņas... saldus sapnīšus! un vispār - ja vecis normāls, mīlošs un nav bada laiki, tad neviena normāla sieviete uz to nepiekristu... bet Latvijā jau vieni pašapliecināties vai piedzerties kāri plānprātiņi. sorry, nav ko te sievietēm kaut ko pārmest vai vēl piedevām - spīdzināt viņas. Pilnīgi pietiek ar sarunu ar sociālo darbinieku un psihologu.
Kurmītis
K
He, izlasīju un nesaprotu - kas ārstiem svarīgāks - dzīvība vai nauda? Laikam jau nauda, jo par katru abortu labi var nopelnīt.
koko
k
"grūtniecības nedēļai embrijs NAV DZĪVOTSPĒJĪGS jo nav nekas vairāk kā neattīstijies gaļas pikucis, kā līdz galam neizperēta ola, vanckars." spriežot pēc taviem histēriskajiem komentiem un naidu pret dzīvības svētumu, tu tiešām esi atsaldēts gaļas pikucis. Starp citu, zīdaiņi arī nav spējīgi izdzīvot, bez mātes un pieaugušu cilvēku rūpēm, tāpat arī veci un slimi cilvēki. Tavuprāt, tie visi ir miskastē izmetami "gaļas pikuči"?
koko
k
Tu konkrēti esi "dzīvības forma" pie tam tās zemākajā stadijā nevis cilvēks...
un
u
Vanckars ir tas, kurš nevar attīstīties, jo nav apaugļots, sapuvis no sildīšanas. Varbūt, tu esi vanckars, orange, tas jā, bet dzīvotspējīgs embrijs nav vanckars. Lai bez nervu sistēmas, tomēr viņš izvairās no iznīcināšanas. Kāpēc, tu nezini, un zināt negribi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas